Kaptam hullámos papagájt kint tartották, utána ha a lakásban tartom a madarakat tényleg elpusztulhatnak?
Nem pusztulnak el.
Én nekem nyáron kint vannak, télen pedig bent vannak a papagájok.
Ez fordítva igaz csak. Ha egy szobai madár kikerül a hidegre akkor megfázhat,meghalhat de egy kintinek nem árt ha behozzák.
A királypapagájom a tenyésztőnél mielőtt megvettük volna kint volt de mi lakásban tartjuk már fél éve még sincs semmi baja.
Szerintem sem baj, ha behozod.
Az előttem lévőtől szeretném megkérdezni, hogy hím, vagy tojó királyod van? Illetve, hogy kedvencnek tartod, vagy tenyészted? Lehet ezeket a szenzációs madarakat kézhez szoktatni, és házi kedvencként tartani? :-)
Hím. Lehet házi kedvencként tartani de nem olyan mint pl. egy nimfa. Szelíd mert eszik kézből, kézre is lehet állítani és szeret az emberek közelében lenni. De a királypapagájokra jellemzően nem szereti ha simogatják, babusgatják. Nem erőszakos, agresszív.
Ami probléma lehet az az hogy nagy kalitka kell neki(80-100cm). És mint minden nagy papagájt változatosan kell etetni(naponta friss gyümölcs,zöldség) de nem szabad a kalitka aljában hagyni romlandó ételt mert sokat van,eszik lenn.
Csak nem venni szeretnél egyet?
Nem!
Huzatot nem bírják,ez biztos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!