Tapasztalt kaméleon tartóktól kérnék tanácsot! Mik a legfontosabb dolgok egy kaméleon számára?
Szeretnék egy kaméleont, de nincs tapasztalatom velük kapcsolatban, eddig még hüllőm se volt szóval minden tanácsot örömmel fogadok.
Lenne pár kérdésem is:
- milyen fajtát ajánlanátok?
- 45cm x 85cm-es akvárium elegendő számára?
- tenyésztőtől vagy állatkereskedéstől vásároljam meg?
- miket kell beszereznem az akváriumba?
- élő rovarokon kívül lehet mással is etetni?
- egyedül vagy párban érzik jobban magukat?
- higiéniai szempontból, mikor kell őket takarítani és hogyan?
- fűtés mennyire szükséges nekik?
- mekkorák lesznek kifejletten?
- kézhez szoktathatóak, tudnak harapni? (elnézést kérek, ez így kicsit furcsán hangzik de tényleg nincsen semmilyen tapasztalatom)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia. Nekem sisakos kaméleonom van kb 20cm-es-re nő. A zöld és barna szín árnyalatait tudja felvenni. 2 hetente 1x szoktam teljes takarítást végezni közben folyton vizet cserélek és a kakit is eltávolítom. Egyedül van, de párban is jól érzik magukat. Viszont ezt a fajtát a legnehezebb kézhez szoktatni. Tud harapni és fújni is mint a macskák. A sisakos kaméleon nem a legbarátságosabb kaméleon fajta. Ha olyat szeretnél, akkor párduc (kék, piros árnyalatú kb 15e Ft.) vagy oriás kaméleon (120e Ft-tól). Ők nagyon barátságosak. Etetés tücskök, sáskák és csak élő állatot esznek meg. Ami nem mozog azt nem eszi meg.
A terráriumod egy sisakosnak tökéletes másik fajtákhoz kicsi.
Ágakat és itató tálat tegyél be leveleket ahol el tud bújni, valamint legyen vmi hungaro háttér, hogy a bogarak fel tudjanak mászni (természetesen legyen üveg a teteje és elöl legyen az ajtó). Talajnak tőzeget használj vékonyan tegyél bele. Néha érdemes neki egy kis vizet is permetezni lenyalogatja az üvegről. Fűtés nem szükséges mivel ez a fajta minden körülményben megél. Nem túl igényes fajta a sisakos kaméleon :)
Bocsi a kusza válaszért siettem :)
B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!