Szeretnék egy kis gyíkot. Lehet fürgegyíkot tartani idebent?
köszi, ez jól esett :)
régebben mi is gyűjtöttünk barátnőmékkel gyíkocskákat, mert van egy ilyen szántóföld szerű hely a közelben és mindig volt ott egy csomó :D csak el kellett engednünk őket :( jajj és egyszer letört az egyiknek a farka a kezemben, úristen, úgy meg voltam ijedve...akkor még nem tudtam, hogy le tud törni a farkuk és azt hittem, megsebesítettem szegényt xd
az előző vagyok, hát ha letörik a farka az a hiedelemmel ellentétben nem regenerálódik teljesen, kisebb lesz az eredetinél jóval. a gőték/szalamandrák képesek teljesen visszanöveszteni a végtagjaikat(akár az agyuk egy részét is) sérülés után.
a címben feltett kérdésekre is válaszolnék akkor:
-kb minden rovart megesznek amit nyáron találsz a fűbe (szöcske,sáska,tücsök,légy...stb... mérgezővel azért ne etesd)
-semennyire nem tanulékonyak, a hüllők nem a fejlettebb osztályok közé tartoznak, így az agykapaticásuk eléggé korlátolt. nekem kígyóim vannak, de a gyíkok is teljesen ösztönállatok, az hogy valamit megtanul kb annyiban merül ki hogy megjegyzi a vizestálja helyét, esetleg az ürítésre egy helyet fog használni (pl leopárdgekkó)
-az meg hogy a nevét megtanulja teljesen kizárt, ha sokat beszélsz hozzá maximum nem fog megijedni a hangod hallatán, de másra ne számíts:)A kígyóknak pl nincs külső fülnyillásuk, tehát "süketek" a levegőben terjedő hangokra, a gyíkok valamelyest érzékelik, bár messze nem olyan kifinomultan mint az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!