Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Szeretnék egy kis gyíkot....

Szeretnék egy kis gyíkot. Lehet fürgegyíkot tartani idebent?

Figyelt kérdés
Mit lehet adni nekik enni? És mennyire tanulékonyak? Tehát ha elnevezem pl. Botondnak, hallgatni fog rá?
2014. máj. 15. 14:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

köszi, ez jól esett :)

régebben mi is gyűjtöttünk barátnőmékkel gyíkocskákat, mert van egy ilyen szántóföld szerű hely a közelben és mindig volt ott egy csomó :D csak el kellett engednünk őket :( jajj és egyszer letört az egyiknek a farka a kezemben, úristen, úgy meg voltam ijedve...akkor még nem tudtam, hogy le tud törni a farkuk és azt hittem, megsebesítettem szegényt xd

2014. máj. 21. 16:10
 12/14 anonim ***** válasza:

az előző vagyok, hát ha letörik a farka az a hiedelemmel ellentétben nem regenerálódik teljesen, kisebb lesz az eredetinél jóval. a gőték/szalamandrák képesek teljesen visszanöveszteni a végtagjaikat(akár az agyuk egy részét is) sérülés után.

a címben feltett kérdésekre is válaszolnék akkor:

-kb minden rovart megesznek amit nyáron találsz a fűbe (szöcske,sáska,tücsök,légy...stb... mérgezővel azért ne etesd)

-semennyire nem tanulékonyak, a hüllők nem a fejlettebb osztályok közé tartoznak, így az agykapaticásuk eléggé korlátolt. nekem kígyóim vannak, de a gyíkok is teljesen ösztönállatok, az hogy valamit megtanul kb annyiban merül ki hogy megjegyzi a vizestálja helyét, esetleg az ürítésre egy helyet fog használni (pl leopárdgekkó)

-az meg hogy a nevét megtanulja teljesen kizárt, ha sokat beszélsz hozzá maximum nem fog megijedni a hangod hallatán, de másra ne számíts:)A kígyóknak pl nincs külső fülnyillásuk, tehát "süketek" a levegőben terjedő hangokra, a gyíkok valamelyest érzékelik, bár messze nem olyan kifinomultan mint az ember.

2014. máj. 21. 23:36
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, sokat segítettél :)
2014. máj. 22. 15:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Érces szkink szerintem hasonlít a fürge gyíkra! És nagyon szép!
2018. febr. 13. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!