Pincében talált fürgegyíkot terráriumba tettem. Nem eszik. Hogyan kell tartani, etetni?
Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 19:02
1/15 anonim válasza:
Mivel védett állat, tehát elvileg sehogy.
Rovarokat, pókokat eszik. Októbertől márciusig téli almod aludna. (Ha hagynád)
2/15 anonim válasza:
Engedd el szegényt ott ahol találtad mielőtt elpusztul!
( Minek kellett egyáltalán hozzányúlni??? )
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Tudom, hogy védett, azért kellett hozzányúlnom, mert bár téli pihenőn lenne, de ő a pince kellős közepén lévő pici napos folton napozgatott, ahol a kutyánk is szaladgál és nagyon útban volt a bicikliknek is.
Hol engedjem el,a kertben vagy a pincében? Megteszem,de hol, hogy ne érje baj?
2009. nov. 19. 07:45
4/15 anonim válasza:
Mivel lehet, hogy épp telelni ment oda, nem volt valami jó ötlet bevinni... Gratulálok! Nagy valószínűséggel el fog pusztulni (stressz+telelés idő előtti megszakítása+éhség)
5/15 Dávid válasza:
Nem értek egyet. semmmi esélye, h elpusztul (kivéve ha megeszi egy macska...)
6/15 anonim válasza:
Szerintem sem fog elpusztulni. Am meg ekekora zürt kavarni egy gyík miadt ő csak azthidte h leesett oda és meg akart menteni *!
7/15 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy kiálltál mellettem.Tényleg csak menteni akartam, de bizonytalan voltam a tartásával kapcsolatban.Most jól elbizonytalanodtam a válaszok miatt, így a pince belső sarkában elengedtem, a berendezett terráriumot otthagytam neki.Kimászott belőle,de nagyon messze nem ment el.Még él,de a terráriumban szép zöld volt, most pedig bebarnult,nagyon kicsit mozdul ide-oda.
2009. nov. 22. 13:10
8/15 anonim válasza:
Azért barnult be, mert a színét a környezethez igazítja és azért nem nagyon mozog, mert hidegvérű állat és fel kell melegednie ahhoz, hogy gyors lehessen. Biztos nem lesz semmi baja így, hogy most már elengedted. Nálunk is volt egyszer 2 kis gyík, tesóm hozta haza mert a krumpliföldön megsérült a tojásuk és kikeltek, de pár nap múlva elpusztultak, inkább szabadon kellett volna engedni őket. :(
9/15 anonim válasza:
Egy tanács engedd vissza mert elpusztul!Ez kb. olyan mintha egy óriás téged megtalál és a megszokott házadból áttesz egy befőttesüvegbe!Engedd el inkább vegyél olyan gyíkot amit az állatkerekedésben találsz!Ott megmondják mit adj neki hogy tartsd stb. Szerintem engedd el de te tudod!
10/15 anonim válasza:
Hello!Én irtam az előbb!Amugy hülye vagyok mert én is megfogtam egyszer egyet!De elengedtem!Amugy legyeket eszik hidegvérű állat!De látom csak jót akartál!Rendes vagy hogy elengedted!Az a természetes élőhelye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!