Mit találtam? Kígyó vagy sikló? (lent)
A kutyánk a képeken látható hüllőt ugatta. Sziszegett, és félelmében halottnak tettette magát.(szóval nem támadott) Szeretnék megnyugodni, hogy tényleg csak egy ártalmatlan siklót találtam és nem egy terráriumból elszabadult veszélyes állatot.
[url= [link]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]
[url= [link]
[url= [link]
[url= [link]
"kíváncsi lennék te mit csinálnál, ha épp ebéd közben előmászna egy méteres fekete sikló vagy kígyó, a konyhában!
gondolom, milyen állatvédő lennél, te mintapolgár!"
Attól függ, hogy tudom-e, hogy ártalmatlan. Ha tudom, megpróbálnám megfogni és kitessékelni. Ha nem tudom, akkor kimennék onnan, és felhívnám a hozzáértőket (interneten megtalálnám, kit kell ilyenkor hívni).
Ami a rókát illeti, azt sem bántanám, viszont sürgősen telefonálnék az illetékeseknek, ugyanis aggódnék, hogy nem-e veszett, ha szelíden viselkedik.
Képzeld, nem szokásom állatokat öldösni.
"Attól függ, hogy tudom-e, hogy ártalmatlan. Ha tudom, megpróbálnám megfogni és kitessékelni. Ha nem tudom, akkor kimennék onnan, és felhívnám a hozzáértőket (interneten megtalálnám, kit kell ilyenkor hívni).
Ami a rókát illeti, azt sem bántanám, viszont sürgősen telefonálnék az illetékeseknek, ugyanis aggódnék, hogy nem-e veszett, ha szelíden viselkedik.
Képzeld, nem szokásom állatokat öldösni."
Képzeld én sem szeretek állatot másvilágra segíteni.
de az embernek a saját háza, az a saját háza!
képzelem te milyen biológus lehetsz, mert amit ebben a válaszban leírtál, az nem életszerű, egy felnőtt nem így gondolkodik.
megnézed hogy ártalmatlan-e és kirakod, vagy ha nem az akkor majd neten kikeresed kit hívjál fel.
ahhoz be kéne menned a lakásba de ott a kígyó.
tudod te mit csinálnál, össze vissza síkitoznál,meg a családod is, és akiben a legtöbb bátorság lenne, valamit hozzávágna, ami csak elpusztítaná.
persze kimész, akkor hogy tudsz a nethez hozzáférni,meg megvárod míg kiérne valami szakember, addig a kígyó a lakásban bárhol elvackolhatja magát, és lehet meg sem találja a szakember sem, de az óradíját fizetni kell, mert nem ingyen jön ám ki!
ha meg elmegy, akkor ottmaradsz egy kígyóval a házban?
amúgy hívtam már fel ilyen embert telefonon, meg állatorvost is, és tudod mit mondtak, kedves uram, mire én kiérek, a kígyó kitudja hol lesz, ha tudja fogja meg és csapja agyon.
ez volt a szakszerű magyarázat!
"ahhoz be kéne menned a lakásba de ott a kígyó.
tudod te mit csinálnál, össze vissza síkitoznál,meg a családod is, és akiben a legtöbb bátorság lenne, valamit hozzávágna, ami csak elpusztítaná.
persze kimész, akkor hogy tudsz a nethez hozzáférni,meg megvárod míg kiérne valami szakember,"
Na sikítozni tuti nem. :) Mivel az egereket is én fogom meg és telepítem ki a házból. :) Mint mondtam, simogattam már kígyót, az erdőben, igaz, arról tudtam, micsoda.
Egyébként van net a mobilomon, de tudtam, hogy ezt fel fogod hozni. :)
"ha tudja fogja meg és csapja agyon.
ez volt a szakszerű magyarázat!"
Ez valóban nagyon "szakszerű". És azt is elmagyarázták a "szakemberek", hogy hogyan lehet egy kígyót megfogni úgy, hogy ne tudjon megmarni például?
Mert a sikló az aztán egy emberevő szörnyeteg. Tipikus emberi hozzáállás, "rajtam kívül és az általam favorizált élőlényeken kívül ne legyen itt semmi, mindent kinyírok!" Szép. A biológus hallgató csak rá akart világítani arra, hogy "nem kell mindent kinyírni", de ti túlságosan is csőlátásúak vagytok, minthogy önmagatok kényelmén kívül bármi mást is meglássatok :)
Egy leendő biológus hallgató.
Nem tudom, hogy miért kell ezeket az állatokat így elítélni. Ha ők nem lennének akkor egerekkel lennének tele, akkor meg az lenne a baj. Csak a tudatlan emberbe az van belenevelve, hogy "FÚJ KÍGYÓ IRTANI KELL MER' KÁROS". Nos, ez nem igaz. Talán annak is van valami oka, hogy a rákosi vipera eszmei értéke 1000000 forint... Ez a faj például világnézetben veszélyeztetett, és Magyarországon él az egyik legerősebb populáció. Erre inkább büszkének kéne lenni, nem irtani. Akinek meg bemászik a házába a kígyó, az ne azzal foglalkozzon, hogy irtsa őket, hanem azzal, hogy építse meg rendesen azt a házat... Mert azért egy normálisan megépített házba nem megy be csakúgy kígyó... Jó építést!;)
A kérdésre válaszolva ez egy vízisikló. Senkire nem veszélyes, legfeljebb egy békára.
szerintem akinek a házába kígyó kerül, az nem azért öli meg, mert ki akarja írtani a fajt, hanem azért mert k_urvára undorító:D képzeld el, hogy fürdesz és fürdés közben valahonnan előkúszik egy ilyen. Lehet, hogy te ilyen óriási természetkedvelő vagy, de hidd el, hogy egy kivétel is egyben. A legtöbb ember ordítozva rohanna el, és csapna hozzá bármilyen tárgyat, amit csak talál magánál:D vagy lefújná hajlakkal vagy ilyesmivel.
Még egyszer ismétlem: nem azért, hogy kiírtsa, és a Föld ellen vétsen, hanem azért mert ez egyesek számára visszataszító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!