Gabonasikló esetében mennyi időközönként kell cserélni a földet/kéregaprólékot alatta?
A terrárium alján lévő Földre gondolok,ha rendszeresen kiszedem az ürüléket,akkor is kell cserélni a földet gondolom,de mennyi időközönként? Hetente?Havonta?
Előre is köszönöm :)
Hali!
Nekem két siklóm van, 120cm körül vannak. A terráriumuk 100x50x60 (széles, mély, magas)tőzeget tettem alájuk, kb 3 centi vastagon.. és kb 3-4 havonta cserélem az aljzatot. Vizet hetente 2-3x. (Kb 30x20cm-es kb 5-8 centi mély tál van nekik betéve)Az, hogy milyen sűrűn kell cserélni az aljzatot függ attól hogy: Mekkora a terrárium, mekkora a kígyó, mennyire telíti az ürített anyag a terkót. Én általában ki szoktam szedni mikor megszárad az ürüléket (már ha észreveszem hogy hol van). Etetés ürítés után 1-2 nappal. Lakasd jól, mérettől függően vegyél neki táplálékot. (Általában azt szokták mondani hogy az eleségállat mérete ne legyen szélesebb mint a kígyód legszélesebb pontja. De szerintem ha kicsivel szélesebb mint pl mutatóujjad hüvelykujjad arányban az még nem vészes. Max kicsit nehezebben mozog majd 1-2 napig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!