Leguán terrárium?
Leguán témában nem vagyok otthon, én csak remeterákokat tartok...Viszont fa kérdésben tudok segíteni: VASFA (mopani fa) vagy Mangroove fa. Kilóra lehet venni jobb állatkereskedésekben, elég drága, viszont NEM penészedik. Az én rákjaimnál is 70-80%-os a páratartalom és nagyon szépek a fák, ha bepállik a föld alatti része, akkor is csak kifehéredik egy kicsit de semmi komoly, simán le lehet mosni.
Szőlőtőkét ne vegyél, mert egy nap alatt ellepi a zöld szőrös penész.
Nekem sima üvegfalú terráriumom van, a hátteresek nagyon nehéz tisztítani. Főleg, hogy előszeretettel atkásodik be a föld (exo terra tőzeget használok, néha homokot) és jönnek rá a muslincák is, de nem csak a föld miatt, a kajára is (sok gyümölcsöt esznek a rákjaim, néha húst, stb). Meg a háttér nehéééééz is :D Én is majd besz.rok, mikor mosom ki a terráriumot és vinni kell (jó mondjuk én egy kis nő vagyok, egy bikaerős pasinak nyilván nem gond).
Szerintem ti is jobban járnátok, ha sima üvegfalú terráriuma lenne, jó nagy és abba lehet tenni mindenféle mászókát (fa, műgyanta dekor, műlián), ha bírja és nem árt a leguánnak akkor valódi növényzetet is. Valami tömör, masszív fa vagy kő mindenképp kellene, hogy vedlésnél tudjon mihez dörgölőzni és kellenének vékonyabb, ágas fadarabok is, amire kedvére felmászkálhat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!