Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért nem eszik a sárgafülü...

Miért nem eszik a sárgafülü ékszerteknősöm? (LENT)

Figyelt kérdés

Mint fent említettem sárgafülü ékszerteknősöm van, 3 hónapos, szépen nő, 7-8 cm hosszú. Néhány napja kezdte el, hogy a szokásos hal (és egy pici rúd táp) adagját nem nagyon eszi meg, vagy hiányosan. Némi infó a környezetéről: víze átalában 21-23 °C, kinti hőmérskélete 24-26 °C, kb. 75-80%-a víz a terráriumnak, van melegedő része is, lámpa segítségével tartom a hőmérskéletet, nem messze van az ablaktól, szóval elég napfény és világosság is éri, van egy barlangszerű elbújó helye amit kövekből készítettem, heti 1 vagy 2 alkalommal tisztítom a terráriumot, mivel fátylas, fehéres réteg képződik a víz tetején, valamint algásodnak a kavicsok.

Az ösztönszerű "téli álom" kimaradás miatt viselkedhet most így késő tél idején így, vagy az algásodással lehet gondja (bár az már 1 hónapja kialakult, nem zavarta korábban) ?

Kérlek segítsetek!

2014. febr. 28. 08:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Hetente hányszor eteted?
2014. febr. 28. 10:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy ideje napi egy kisebb halat (2-3 cm-es) kap, mivel nem rég megpuhult picit a páncélja, és gondoltam hadd keményedjen meg jól, mostmár szép kemény neki, szóval rövidesen átállok a 2 naponta 1 adagra.
2014. febr. 28. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:

jó nagy a tekid 3 hónaposan (enyémekhez képest) :)

3 hónapos vagy azóta van nálad?

próbáld ki, h 2-3 naponta adsz neki egy kis halat, nem kell nagy, hanem amennyit megeszik kb 5-10 perc alatt, a többit szedd el tőle és ne adj neki mellé tápot

én a vízét is melegebbre állítanám, ha tényleg 3 hónapos, akkor min 25 fokra feltenném a hőt

2014. febr. 28. 11:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Bőven elég heti egyszer etetni... 3 hónaposan 8 centi. Túl gyorsan fejlődik, ilyen nagynak kb 3 évesen kellene lennie szerintem.
2014. febr. 28. 12:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a 8cm valóban irreális, megmértem, amennyire tudtam, 5-6 cm csak! Szóval 2-3 naponta akkor? :)
2014. febr. 28. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:

igen, én ennyi idősen 2-3 naponta adtam nekik, de tényleg nem sokat, csak amennyit gyorsan megesznek, mikor már csak szabdalták, akkor elvettem tőlük

vmi ilyesmit olvastam: annyit kell nekik adni egyszer, amekkora a fejük és nyakuk együtt

nekem a kajájuk akkoriban egy kb 3 cm-es kishal volt és mást nem is kaptak, bőven elég volt nekik

most már lassan 3 évesek, és már kapnak zöldséget is, néha 1-1 legyet, és persze halat

de a víz hőmérséklete nekem még mindig 24 fok

2014. febr. 28. 13:49
 7/10 anonim ***** válasza:

nem tesz jót nekik az, ha gyorsan nőnek, tehát ne az legyen a cél

hanem a szép, erős páncél, virgonc teki :)

én nyáron kiteszem őket és egy bekerített részen sétálhatnak is kedvükre

mikor este vagy késő nyáron hűvös van, akkor becipelem :D kell nekik a napfény :)

2014. febr. 28. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem vedlik véletlenül? A miénk olyankor szokott "diétázni". Vagy volt már párszor, hogy egy hónapig nem evett, akkor elvittüm dokihoz, aki azt mondta, vitaminhiányos, ezért nem eszik, és adott neki egy szurit, utána otthon kapott enni(persze mérsékkel), úgy falt, mintha fizetnének érte.... Úgyhogy ez a kettô lehet szerintem.
2014. márc. 16. 22:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy vedlik, de a probléma megoldódott, az izzócsere által visszaállt a megfelelő hőmérséklet, és minden a legnagyobb rendben! :)
2014. márc. 17. 11:08
 10/10 gagamama ***** válasza:
Próbáld meg változatosabb eledelt adni neki.
2014. máj. 10. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!