Van olyan hogy a gyík bemegy a gyermek szájába és csak tejjel lehet előcsalogatni?
Figyelt kérdés
Barátom mondta, hogy vidéken ismert, hogy a csecsemő vagy kisgyermek szájába bemegy a gyík, a tejre és csak tejjel lehet kicsalogatni.
tejet tesznek a gyerek szájához és csak úgy lehet kiszedni a gyíkot, aki lement a gyomorba vagy a gyomorcsőbe a tej miatt.
Ez igaz?
2014. márc. 20. 18:21
11/18 anonim válasza:
Találkoztam már nálad biológiából jóval tájékozottabb 7 évessel...
Semmilyen állat nem annyira hülye, hogy lemásszon egy másik állat (pl. az ember) száján önszántából. A gyomor pont nem a legkellemesebb környezet. Pláne nem fészket építeni.
12/18 A kérdező kommentje:
Azóta tudtatok meg többet?
2014. márc. 26. 19:55
13/18 anonim válasza:
Milyen többet? A biológia, és etológia szabályait nem fogja áthágni semmiyen állat sem. Tényeg ilyen nehéz felfogni, hogy a falusi ismerősödnek nincsen igaza? Én 7 évesen már nagyobb IQval rendelkeztem, mint te. Általános sulit elvégezted egyáltalán, csak mert tudtommal természetismeret ott is van, ilyen kérdésekből nem nézem ki belőled, hogy iskolát látott ember lennél.
14/18 anonim válasza:
igen, tudunk többet. hogy baromság...ennyi neked miért nem elég?
15/18 anonim válasza:
Van persze! Bennem egy vérszopó malac lakik,de pechemre csak akkor jön ki ha telihold másnapján tibeti kecskével közösülök !! Nem árt vigyázni
GYOMORCSŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
16/18 anonim válasza:
Ezt régen falun akkor mesélték, amikor kivitték az asszonyok a csecsemőket a határba, a hátukon volt, amíg kapáltak. Később letették az árnyékbe. Ha beteg lett a gyerek valamiért, jöttek az ostoba babonák. Pl. a gyerek kihányta(?!) a bélférget, amelyik szalagszerű darabokban jött ki belőle. Elsősorban a háziállatok miatt fertőzödtek meg. Májmétely, szalagféreg stb. szinte mindenkit megfertőzött. Ma már inkább egzotikus országokba utazók hozzák haza ezeket a betegségeket.
17/18 anonim válasza:
Még az én gyerekkoromban is mindenki félt attól, hogy bemegy a gyerek fülén a darázs és kirágja az agyvelejét! Ezek több ezer vagy tízezer éves babonák.
18/18 anonim válasza:
Ez viszont nem babona, de nálunk már régen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!