Van olyan hogy a gyík bemegy a gyermek szájába és csak tejjel lehet előcsalogatni?
Barátom mondta, hogy vidéken ismert, hogy a csecsemő vagy kisgyermek szájába bemegy a gyík, a tejre és csak tejjel lehet kicsalogatni.
tejet tesznek a gyerek szájához és csak úgy lehet kiszedni a gyíkot, aki lement a gyomorba vagy a gyomorcsőbe a tej miatt.
Ez igaz?
Nagymamám mondott régebben ehhez hasonló baromságot:
A csecsemő hasát kirágta(!) a kígyó(!) és belefeküdt össztekredve a gyomrába a tej miatt.
A hiedelem ugyan létezik, de abszolút nem igaz.
ez így van, pont mint amikor kacsa mászik a segglyukadba, és nem szabad gabonaféléket enni ezalatt, mivel akkor nem jön elő!!
kérlek kíméld meg a társadalmat attól h szaporodsz, és külön megkérlek, hogy szavazni se menjél el!!!
Azt mondta, falun ismerik azt, hogy a gyík a gyermek szájába bebújik a tejre, mert szereti a tejet és lemegy a nyelőcsövébe vagy a gyomrába és csak tejjel lehet előcsalogani.
Tejet tesznek a gyerek szája elé és előbújik a gyík, de kézzel nem lehet kiszedni
Aki ezt mondta, annak a falun nevelkedett felesége mondta, aki ha meglátott egy gyíkot rimánkodva, futva elmenekült nehogy belemásszon a szájába
Ezt több generációs falusiaktól hallották. Eszerint ez csak egy rémmese ? Gyanús volt nekem is. Nem hittem el, ezért kérdeztem meg, de akkor eza kígyós, gyíkos tejes gyomros tőrténetek honnan a túróból keletkeztek ? Mi az alapjuk?
Ma mondta egy tőzsgyökeres falusi ismerősöm, hogy ez a gyíkos dolog teljesen így van, sőt. Van olyan hogy a Gőte, ami mérgező az bebújik a gyerek szájába és lemegy a gyomrába, ahol olyan az éghajlat, a szavaival, de a közegre célzott gondolom, hogy ott fészket rak, letelepedik és csak nőstény ivarzó gőtével lehet előcsalogatni.
Ez vagy az előbbi igaz ? Ezt az ivarzó állapotban lévő gőtét el tudom képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!