Mit csináljak az ékszerteknőseimmel, hogy ne legyenek büdösek? (Többi lent. )
Mekkora akvárium? Milyen szűrő?
Szerintem a szűrő a kicsi.
A szűrőnek folyamatosan kell menni!
Fektesd le, lepje el a víz. Nem lesz hangja, és nagyon keveset fogyaszt! Menjen éjjel nappal! Hetente egyszer takarítsd.
Így a vizet se kell naponta cserélni.
Akvárium egy idő után kicsi lesz. Egy partot is rakj neki.
Lámpát se felejtsd el.
Am a szűrő... Minél nagyobb teljesítményű, annál jobb.
Mekkorák a tekik?
Egy jó szűrővel, megfelelő méretű aksival és megfelelő etetéssel nem kéne hogy szaguk legyen.
1. Az aksi amit írtál nagyon pici. Hamar megnőnek, érdemes nagyot venni mert úgyis kinövik a kisebbeket pár év alatt. Netek keresgélj, nagyon olcsón találhatsz hatalmas aksikat.
2. Mikor szűrőt vezsel a tekiknek, érdemes + 50 litert rászámolni az aksira, mert sokkal nagyobb a szennyeződés mint egy sima halas aksinál.
3. Milyen meleg a vizük? Ha túl meleg, a baktériumok és egysejtűek nagyon hamar elszaporodnak benne. 28°C-tól számít melegnek.
utolsó vagyok: Nekem a két 12éves tekimnek 100liter úszóvize van, egy 150l-es aksira tervezett szűrővel és 2db almacsigával. Ezzel a felállással elég heti egyszer részleges vízcsere -ami igazából annyi, hogy pótlom ami elpárolgott- és kb. negyed évente egy nagytakarítás -aljzatmosás, teljes vízcsere, stb.- de igazából arra se lenne feltétlenül szükség mert ha a szűrő nem dugul el, a vizük kristály tiszta. Habár a tekiknek nem szükséges, érdemes olyan szűrőt venni ami levegőztető is egyben. Én esőztetőt csatlakoztattam a szűrőre, így a víz szellőzik és a tekik is imádják hogy lassan áramoltatja a vizet, mindig ott lebegnek, úsznak.
Heti 1x kapnak enni halat, néha kapnak hétközben nasit is -giliszta, vizicsiga stb. zöldet pedig heti több alkalommal. Én az aksiban etetem őket és így is szagtalanok és tiszták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!