Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi a baja a teknősömnek?

Mi a baja a teknősömnek?

Figyelt kérdés
Egy hete alig eszik, csak nagyon nagyon keveset, eddig nagy volt az étvágya. Nem is nagyon mozog, de ennek oka lehet hogy elég kicsi az akváriuma vagy valami más? Még nem gyűjtöttem elég pénzt egy nagyobbra akváriumra így még a régi kicsi van neki. Ja és a teki kb 1 éves.
2009. nov. 7. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs semmilyen más tünet? Szeme nincs bedagadva, vagy nem úszik féloldalasan? Szokott téli álmot aludni?
2009. nov. 7. 10:13
 2/7 A kérdező kommentje:
a téli álom az teknőstől függő?nincs bedagadva meg nem őszik féloldalasan, látszólag nincs semmi baja, csak alig mozdul meg és alig eszik valamennyit.
2009. nov. 7. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:

szia. nekem is vannak 8 éve teknőseim, ez normális jelenség ilyenkor a teknősöknél. Téli álmot alszanak, kb október közepétől (az enyémek) március-áprilisig. Ilyenkor alig esznek, lassú az anyagcseréjük, lassú a mozgásuk.

ne izgulj, minden ok velük szerintem.

2009. nov. 7. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Szomszéd teknősei nem alszanak téli álmot, az enyémek viszont igen. Le szoktam tenni őket a pincébe, ilyen hártya lesz a vizükön, és csak tavasszal hozom fel őket.
2009. nov. 7. 11:06
 5/7 anonim válasza:
ez normális tényleg ne aggodj, télen hidegebb van lelassul az anyagcseréjük ezért hüllők, viszont az enyém normális mert vettem neki vizmelegitöt,ugyan olyan mint nyáron jol érzi magát,és nm alszik téli álmot sem=) 1000ftért vettem neki egy 15wattosat,amit egész nap bekapcsolva hagyok és kb estére lesz 27-28fokos a vize,persze ez a vizmennyiségétöl függ
2009. nov. 8. 16:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettétek leírni, (ha csak én nemvettem észre, bocs!) hogy nem mindedjik fajta alszik téli álmot! Milyen fajta a tiéd? Ja, és ha megnézed az interneten biztos megtalállod hogy a tiéd alsik e vagy sem! Ja, és ha bejelizel a farm.hu -ra ott szakemberektől is megkérdezheted teljesen ingyen! :)
2009. nov. 9. 13:45
 7/7 A kérdező kommentje:

jaj de aranyosak vagytok! köszi a válaszokat! amúgy sárgafülű tekim van! ja és aki nov.7 én írt 11:06kor - te amikor leviszed a pincébe őket akkor egész télen nem adsz nekik kaját?

és még valamit kérdeznék: mekkora akváriumban tartjátok a teknősötöket? nem tudom mekkora lenne a megfelelő..nekem még a legkisebb van, de abban már alig fér el.. majd max karácsonyra kérek egy akváriumot:D csak nem tudom mekkora kéne? leírjátok légyszi h hány literes és hány centi széles meg hosszú az akváriumotok? köszönöm! :)

2009. nov. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!