Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » SOS! Sárgafülű ékszerteknős...

SOS! Sárgafülű ékszerteknős tényleg ehet macskatápot?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy szeretik a tekik és még gazdaságos is.. ez igaz??

Ha igen akkor azt a tasakos-konzerves puha félét vagy a száraz tápot lehet adni nekik?

2013. szept. 2. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, de figyelj rá, hogy ne legyen benne bab semmiképp, mert attól meg is halhat!!!
2013. szept. 2. 17:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Rendben! és száraztápot inkább,vagy ezt a puha tasakosat?
2013. szept. 2. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem javasolnám, hogy macskatáppal etesd a teknőst. A macskatápnak túl magas a fehérje, és zsírtartalma ahhoz, hogy a teknősöknek egészséges legyen, ugyanis ezek a tápok a macskák igényeinek kielégítésére lettek összeállítva, nem a teknősökére. Hosszú távon súlyos betegséghez vezethet ezeknek az alkalmazása.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor nagyon ritkán lehet nekik adni egy kis kóstolót, de inkább szerintem maradj a teknősöknek való táplálékoknál.

2013. szept. 9. 19:14
 4/8 anonim ***** válasza:
150 ft egy csomag fagyasztott fehér hal a tekiknek, ennél gazdaságosabbat mit akarsz?
2013. szept. 9. 19:33
 5/8 A kérdező kommentje:

nem adtam nekik,csak érdekelt h tényleg lehet-e :)

Tudom, fagyasztott és szárított fehér halat,vizinövényt és szárított rákot esznek..ritkán egy kis csirkemell sonkát..

Csak nem tudom h kéne egészségesen etetni őket,de mégse egyhangúan.. mert a szárított cuccok sem egészségesek,kisállatboltban mégis azt árulják.

2013. szept. 12. 18:42
 6/8 Papa1724 ***** válasza:

Lehet neki adni kutya, vagy macska konzervet. Nem főételnek, csak nasinak, kiegészítőnek.

Olyan konzervet válasszál, amiben darabos kaja van.

Vegyél ki annyi mennyiséget, amennyit adni szeretnél a teknős(ök)nek, és azt tedd bele egy edénybe, amibe jó meleg víz van (nem kell megfőzni!!!). Hagyd egy kicsit állni benne, ezáltal leolvad az a kocsonyás lé, amiben van, és a húsból is "kiolvad" sok zsírtartalom. A nagyobb darabokat közben éles késsel ketté is vághatod.

Öntsed le ezt a vizet, majd engedjél rá csapvizet.

Egyrészt, hogy leöblítsed, másrészt, hogy visszahűljön normál hőmérsékletre.

Utána ezt a vizet is öntsed le róla, és így add oda a darabokat a teki(k)nek.

Kiegészítőnek lehet még adni a teknős(ök)nek földigilisztát (csak módjával, mert nagyon zsíros), apróbb csigákat, vagy lótücsköt (hétköznapi nevén lótetű).

Adhatsz még neki kiegészítőnek vízi teknős müzlit, vagy tavihal müzlit.

Időnként adhatsz nekik egy kis csirke vagy marha májat, vagy szívet nyersen (sertéshúst semmilyen formában!!!), ha éppen van otthon.

Ha ezeket felváltva adogatod a fő étel, a kishal után néha nasinak, eléggé változatos étrendet tudsz összeállítani.

Ha már eléggé nagy (1 éves, vagy elmúlt) a teknős, és 2 - 3 naponta, esetleg már hetente eteted, a köztes napokat jól ki lehet használni az ilyen változatos kiegészítők adására.

2013. szept. 13. 12:01
 7/8 A kérdező kommentje:

nahát,köszönöm!

a nagyobbik teknősöm már 3éves, 2naponta eszik,mivel egy akváriumba van a kisebbik teknőssel (1,5éves) így ő is akkor eszik.

De akkor elkezdem nekik összeállítani ezeket a nasikat és akváriumon kívül etetni őket :)

Köszönöm!!

2013. szept. 13. 15:56
 8/8 Danna99 válasza:

Nehogy!!!!!!

A barátnőmé azért halt meg!!!

2013. szept. 25. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!