Mi a baja az ékszerteknősömnek? :S
Tegnap kaptam 2 kis sárgafülü ékszerteknőst, egy picit és egy kicsit nagyobbat.
A nagyobb vidáman úszkál a terráriumban, nincs semmi baja, de a kicsivel van valami baj :(
Nem mozog, nem eszik, gumiszerű puha páncélja van, de az egész teki ilyen 2 cm-es tehát kicsike.
Nem tudjuk mi a baja, úgy fekszik mintha meghalt volna, egész nap nem mozog, de ha megpiszkálom akkor megmozdul és az előbb még mikor felemeltem kapálózott is.
Nincsenek állandó fényben, kipihenheti magát, de még mostis úgy fekszik mint aki meghalt :(
Nincs szívem kidobni vagy megölni és ezt nem is fogom megtenni. Úgy adták el az állatkereskedésben hogy egészséged, dehát.. :/
Amíg nem tudom mi a baja nem teszem egy terráriumba a nagyobbal nehogy valami fertőző baja legyen. Egy 2 cm magas falu tálkában tartom olyan fél milliméternyi vízben, és van mellette egy kis kagyló ha kimászna. Egész este ebben volt de meg sem mozdult :/
Anyáék nem akarják elvinni állatorvoshoz mert nekik csak egy 2000 ft-os kis állatkának számít..
Nem tudnátok valami tanácsot adni? :/
Etetném, de nem eszik.. és olvastam hogy a puha páncélzata miatt napon kell tartani ezért kellő napsütést is kap.
A puha páncél szerintem normális, mert még pici, vegyél neki olyan fehér kőszerű cuccot (azt hiszem kalcium) Tedd be az akváriumba neki minden nap 1-2 órára.
Mivel eteted?
calcium vagy a vitamin hiánya lehet vagy csak egyszerűen még túl picike
néhány napra szüksége van h megszokja az új helyet, ha 3-4 napig nem eszik semmit az még elfogadható
az első válaszoló által leírt megoldás teljesen jó
de azt ne feledd h a tekiket szárított dolgokkal nem jó etetni (csak nasinak)
fő tápláléka a hal (vehetsz neki fagyasztott halat)
a kicsi én egy külön kis tálkában etetném apróra vágott, felolvasztott fagyasztott hallal :)
első válaszoló vagyok megint
én is fagyasztott hallal etetem a tekimet, nekem úgy mondták hogy a szárított kaja olyan mintha radírt enne, Nem fejlődik tőle kellően, és vitaminhiányos lesz. Valószínűleg az egyik tekim ettől halt meg :( Azóta csak fagyasztott halat kap, néha almát, répát meg különféle zöldségeket, gyümölcsöket és gilisztát ha találok. Amit megeszik.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor azzal jót teszek neki ha ameddig nincs olyan kalciumom kiteszem az ablakba tányérostul a napra? Úgy hallottam jó ha napozik.
És szárított guppikkal etetnééém ha enne..
Amúgy teljesen hullának néz ki, mozgatom a tálat és aki ránéz megállapíthatja h ez döglött.. de aztán megpiszkálom megmozdul 2x és újra kóma :/ de akk megyek horgászni és fogok neki pár halat :)
Ha a halat felvágom apró katonákra, és úgy lefagyasztom azt megeszi ha utána kiolvasztom? Mert akkor így lesz mostantól :)
igen, úgy is jó, de kisállatboltokban lehet kapni fagyasztott kishalat (100 Ft/csomag és 10db/csomag)
míg fagyottan felszeleteled engedsz rá langyos (nem forró!) vizet és már adhatod is neki
azért jó a kishal, mert az egész halat kell h egye mindenestül (szálkák calviumot, belek, hús A vitamint tartalmaz stb.)
a picike tekinek elég egy hal egy nap, nem szabad túletetni sem
igen, az "egy nap egy hal"-at úgy értettem h egy étkezés során csak 1 kishal, mert pl az enyémek megettek volna 10-et is, de nem szabad hagyni h túl sokat egyenek, mert kihízhatják a páncéljukat :)
egyébként én így csináltam:
míg el nem érték kb az 5-6 cm addig 2 naponta etettem őket
aztán kb 10 cm korukig 3-4 naponta és később maradt a 4-5 nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!