Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Minden dinoszaurusz testét...

Minden dinoszaurusz testét toll borította?

Figyelt kérdés
A T-Rex, meg a Velociraptor oké, de mondjuk a Triceratops-ét is, vagy az Ankylosaurus-ét is ?

2013. júl. 6. 08:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

A "hüllő" modern definíciója annyi, hogy olyan magzatburkos módszerrel utódokat létrehozó állat aminek őse nem része az emlősöket és azok őseit magába foglaló Synapsida csoportnak.

Dínó - hüllő

Krokodil - hüllő

Dimetrodon - nem hüllő (hiába úgy néz ki)

Sárgarigó - hüllő

Minden madár hüllő, de nem minden hüllő madár, ugyanúgy, ahogy minden emlős izmosúszójú hal, de nem minden izmosúszójú hal emlős.

2013. júl. 6. 20:31
 12/24 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat :)
2013. júl. 6. 21:50
 13/24 anonim ***** válasza:
65%
Nem mindet de az Arheopterix, Confuciusornis és a raptorfajták tollasak voltak
2013. aug. 14. 19:55
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
A T-rexet pikkelyek borították te igen gyökér!
2014. jún. 10. 20:56
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"A T-rexet pikkelyek borították te igen gyökér!"

Ezt nem tudhatjuk biztosan. Pikkelylenyomatok csak a teste bizonyos részéről kerültek elő, és szinte biztos, hogy legalább kiskorukban tollasak voltak. Gyakorlatilag napról napra kevesebb érv szól amellett, hogy a T. rex és rokonai teljesen pikkelyesek voltak.

2014. jún. 11. 15:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Kiskorukban. De a kifejlett T-Rex képein egyiken se láttam tollat csak pikkelyt.
2014. jún. 12. 10:49
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a képek mióta mérvadók, de nézz szét jobban, mert több művész már csakis tollakkal rajzolja őket.
2014. jún. 12. 15:47
 18/24 anonim válasza:
88%
OMG milyen vita lett a tollasságból... Ma már szinte biztosra tudjuk, hogy mind tollas(pycnofibres-es) coveringgel(bőrfedő) rendelkezett és melegvérű volt. Ezt az bizonyítja, hogy a mindkét ágán (madár és hüllőmedencéjűek)voltak tollak. Ez azt jelenti, hogy a közös ősük tollas volt, és mivel a közös ős tollas volt így a leszármazottak is ( fosszília által bizonyított tollas madármedencéjűek: Kulindadromeus, Pegomastax, Tianyulong, Triceratops, Psittacosaurus). A Tyrannosaurus pedig valószínűleg eléggé tollas volt (a rokonainál a Yutyrannusnál és a Dilongnál is megtalálták a tollakat). Szóval a T.rex valahogy így nézhetett ki: [link]
2014. dec. 13. 00:14
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a tollasság elméletét pártolom ,de ezen a képen úgy néz ki, mint egy vuki. XD

Szerintem a képek nem mérvadók, mert mind csak koncepció, senki sem tudhatja pontosan, hogy néztek ki. Egy két lenyomatról persze lehet következtetni dolgokra, de teljes képet akkor sem lehet alkotni róluk.A színükről nem lesz vita? : D Szerintem zöld volt, tegye fel a kezét, aki szerint barna. : P

Mindenesetre én ha nem is teljesen tollal fedetten, de mindenképp tollakkal rajzolom a t-rexet, egyrészt, mert menőn néz ki, másrészt meg miért ne. És a Triceratopson is tetszenek a tollak, meg a tüskeszerű tollképződmények. ; )

2014. dec. 13. 23:43
 20/24 anonim ***** válasza:

Igen! Valószínűleg minden dinoszaurusz tollas volt.

Linkek:

[link]

[link]

[link]

2016. nov. 2. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!