Minden dinoszaurusz testét toll borította?
A "hüllő" modern definíciója annyi, hogy olyan magzatburkos módszerrel utódokat létrehozó állat aminek őse nem része az emlősöket és azok őseit magába foglaló Synapsida csoportnak.
Dínó - hüllő
Krokodil - hüllő
Dimetrodon - nem hüllő (hiába úgy néz ki)
Sárgarigó - hüllő
Minden madár hüllő, de nem minden hüllő madár, ugyanúgy, ahogy minden emlős izmosúszójú hal, de nem minden izmosúszójú hal emlős.
"A T-rexet pikkelyek borították te igen gyökér!"
Ezt nem tudhatjuk biztosan. Pikkelylenyomatok csak a teste bizonyos részéről kerültek elő, és szinte biztos, hogy legalább kiskorukban tollasak voltak. Gyakorlatilag napról napra kevesebb érv szól amellett, hogy a T. rex és rokonai teljesen pikkelyesek voltak.
Én a tollasság elméletét pártolom ,de ezen a képen úgy néz ki, mint egy vuki. XD
Szerintem a képek nem mérvadók, mert mind csak koncepció, senki sem tudhatja pontosan, hogy néztek ki. Egy két lenyomatról persze lehet következtetni dolgokra, de teljes képet akkor sem lehet alkotni róluk.A színükről nem lesz vita? : D Szerintem zöld volt, tegye fel a kezét, aki szerint barna. : P
Mindenesetre én ha nem is teljesen tollal fedetten, de mindenképp tollakkal rajzolom a t-rexet, egyrészt, mert menőn néz ki, másrészt meg miért ne. És a Triceratopson is tetszenek a tollak, meg a tüskeszerű tollképződmények. ; )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!