Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A tekinek lesz baja ha túl...

A tekinek lesz baja ha túl meleg a víz vagy a levegő?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Mivel hüllő szereti a meleget.Viszont gondolom nem teknőslevest akarsz.
2009. szept. 18. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Mivel hüllő, alkalmazkodik a környezete hőmérsékletéhez. Alapvetően trópusi állat, ezért szereti a meleget.
2009. szept. 18. 21:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó kszike!!!De azért még várom a válaszokat!!:)
2009. szept. 18. 22:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tekileves karok csinálni!!!Nem is tudnám megtenni!!:)
2009. szept. 18. 22:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Jesszus papittó, nehogy elhidd az elöző hozzászólásokat.

Kezdjük ott, hogy nem is mindegy , hogy milyen fajról van szó: ékszerteknős, iszapteknős stbstb

Van olyan, hogy túl meleg! A hüllők nem tudják szabályozni a belső hőmérsékletüket ,ezért a körrnyezetükkel végeztetik el ezt a feladatot. Ha meleg kell nekik melegebb részre mennek (pl napozni) Sőt, egy vizí teknősnek szüksége van a sugárzó hőre, hogy emészteni tudjon, ha nem lenne neki lámpa akkor szó szerint csak rohadna a tápálálék a gyomrában.

Ajánlom a figyelmedbe:

[link]

2009. szept. 22. 02:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves Akárki! 21:58 vagyok. Szerintem ugyanazt írtad, mint én: a hüllő alkalmazkodik a környezete hőmérsékletéhez, ezért hüllő. Te nem ezt írtad???? Miért írod, hogy a kérdező ne higyjen nekem? Egy szóval sem írtam, hogy jót tesz neki a forró víz. Egyébként az ékszertekinek nem kell erős fényforrás az emésztéshez. Az enyém már közel húsz éves, és köszöni jól van. Ha nincs túl meleg, kirakom az erkélyre, úgy, hogy a terrárium fele árnyékban legyen. Ha túl melege van, átköltözik az árnyékos oldalra. Nincs külön lámpája.
2009. szept. 23. 17:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszike kedves 21:58 vagy mi!!De inkább a többiekre hallgatok mint rád!!!!Nekem volt egy ékszertekim ami tüdőgyusziba halt meg szal ezt inkább haggyuk!!!pá
2009. szept. 24. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Arra hallgatsz, akire akarsz. Te kértél tanácsot. De a "többiek" szót nem igazán értem..Az első válaszolóra? Aki a hüllő szóval sincs tisztában? Vagy arra, aki külön lámpával melegíti a tekijét? Lehet, hogy csak olvasta valahol, nincs is neki szerintem. Igazad van, hülyeség olyanra hallgatni, aki tapasztalatokról ír.
2009. szept. 25. 18:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Helló!

A lényeg, hogy vízhez képest ne legyen hidegebb a levegő, pláne nem lényegesen, mert előbb-utóbb megfázás és/vagy szemgyulladás lesz belőle.

Ezért nem ajánlanám a vízmelegítőt pl. A víz alapból ugyanolyan hőmérsékletű, mint a szobád, így a levegő is, ebből nem lehet baj.

Ha a vízmelegítő miatt teszem azt 28 fokos a víz, a szobádban meg 20 fok van, az tuti bajokhoz vezet. Direkt szélsőséges a példa.

Egyébként ami jó neked, az a tekinek is jó lesz. Nálam pl kb. 22 fok van állandóan. Ne melegítsd a vizet pluszban, ennyi.

2009. okt. 10. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!