Hol lehet kapni vörösfűlű ékszerteknőst?
már nem lehet szinte sehol be van tiltva az árusítás mázlim h nekem van
de be van tiltva max tenyésztőnél találhatsz
Tudom, hogy ez nem a kérdésre a válasz:
De ezt kicsit hülyeségnek tartom. Értem én, hogy sokan szabadon engedték őket, így más teknős fajoktól (mint a mocsári) elveszik a területet, élelmet...
De ennyi erővel a sárga fülű ékszerteknősöket is kitehetik a tavakba...
Szóval ezen logikát követve szépen minden állatot betiltanak? -.-
Egyelőre még ott tartunk, hogy az aranyhal nem túrta ki az akármilyen halat a tóból, folyóból. Egyébként ha akváriumi körülmények közül te eleresztesz egy halat, annak nem sok esélye marad a túlélésre.
Ellenben régebben szinte csak vörösfülüt lehetett kapni, ergo mindenkinek az volt. Aztán ha megunták, elengedték, és szépen elvette a helyet a mocsári teknős elől, alkalmazkodott a körülményekhez, és szépen megtelepedett hazánkban. Szaporodásra is képes a tavainkban.
Manapság azért már nagyobb arányban vannak felelős állattartók, kevesebb állatot engednek szabadon csak úgy.
De ha idővel a sárgafülű is elterjed az országban szabadon, majd azt sem lehet kapni.
Debrecenben a Nagyerdőn miért vannak akkor aranyhalak már.. úgy 10 éve? :D
Nem mindegyik éli túl de azért akad...
Azt nem tudom, hogy mennyivel van több felelős állattartó, én speciel nem érzékelem, hogy kevesebb volna az idióta állattartó sajna. :(
No de mindegy, végül is nem ez volt a téma. :)
Szerintem érzékelhetően csökkent a felelőtlenek száma, legalábbis a környékemen ezt tapasztalom.
Egyébként az aranyhal ilyen szempontól pont rossz téma, mert eredetileg ő tavi hal, tehát neki eleve az a jó, ha egy nagy tóban van. És ő túléli simán a befagyott tóban is, életkora pedig elérheti a 20 évet.
De ha pl egy guppit elengedsz, vagy mollyt (csak hogy a leggyakoribb fajtákat említsem), az nem éli túl, mert legkésőbb télen elpusztul a hideg vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!