7 éves kisfiam nagyon szeretne valamilyen hüllőt. Melyiket javasolnátok, ami ekkora gyereknek való?
Én is a teki mellett pártolok..
Egy sárgafülű ékszerteknős... Könnyen gondozható,aranyos kis állat!Etetése egyszerű-ajánlott neki a "Heti menü" mert abban van minden és sokáig elég és még nem is drága..Ma a teknős sem drága 2000 FT-ért már tudsz is venni neki..És a közeli pataknál,folyónál kavicsokat is tudsz neki szedni..Így csak magát a tekit és az akváriumot kell megvenned...Én nekem is van nagyon imádom,nem időigényes de szereti az embereket..Legalábbis az enyém..Nekem már ha a tenyerembe veszem,felmászik a kezemen és sokat játszom vele...
Sok sikert!
A.
Minden esetre olyan állatot válasszatok, ami neked tetszik és tudod, hogy te fogod pucolni meg gondozni. Nem tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy egy 7 éves gyerek bármilyen állatot felelősséggel gondozna. Egy ideig tetszik neki, mert az újdonság erejével hat, aztán egyre inkább lecseng, és nem lesz érdekes.
Persze, ne igy legyen, de gondolj erre is.
Szóval olyat amit te fogsz tudni gondozni.
Ha gondozta nincs baj, de hosszú távon biztos nem csinálná, hiszen még csak 7 éves. Vegyél csigát, állítólag nem macerás a tartása. Azért tényleg összefogdos mindenféle állatot... Szerintem nem hiányzik egy betegség. De gondolom ezzel tisztában vagy, csak hát meglepő, hogy egy 7 éves gyereknek miért éppen hüllöt vennél. Nekem görögtekim van, mire megszületnek a babáim és 7 évesek lesznek, végülis nálunk is lesz hüllő :) Hiszen a teknős sokáig él.
Én szerintem, persze csak az én véleményem: vegyél valami kis akármit, mint amit írtam pl. csigát, és amikor már nagyobb lesz és jobban kialakul a felelősség érzete, meg a gondoskodás, akkor vegyél neki valami hüllőt. Érdemes valami olyan állattal kezdeni, ami nem sokáig él, hátha tényleg megunja vagy nem tudom. Vagy az is lehet, hogy ez a korszak csak most van, pár év múlva elmúlik. Nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!