Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » 7 éves kisfiam nagyon szeretne...

7 éves kisfiam nagyon szeretne valamilyen hüllőt. Melyiket javasolnátok, ami ekkora gyereknek való?

Figyelt kérdés
2009. szept. 8. 11:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Én is a teki mellett pártolok..

Egy sárgafülű ékszerteknős... Könnyen gondozható,aranyos kis állat!Etetése egyszerű-ajánlott neki a "Heti menü" mert abban van minden és sokáig elég és még nem is drága..Ma a teknős sem drága 2000 FT-ért már tudsz is venni neki..És a közeli pataknál,folyónál kavicsokat is tudsz neki szedni..Így csak magát a tekit és az akváriumot kell megvenned...Én nekem is van nagyon imádom,nem időigényes de szereti az embereket..Legalábbis az enyém..Nekem már ha a tenyerembe veszem,felmászik a kezemen és sokat játszom vele...

Sok sikert!

A.

2009. szept. 28. 17:16
 22/31 anonim válasza:
Bitis gabonica, Naja naja, Naja melonaleuca esetleg Crotalus atrox :) cuncimókusok
2009. okt. 11. 23:20
 23/31 A kérdező kommentje:
Hú, bocs, ha későn reagálok. Nem gondoltam volna, hogy ennyien válaszoltok. Köszönöm szépen a jó ötleteket és tanácsokat. Azt hiszem a gabonasikló és a gekkó a legszimpibb. (a sárkányok nem izgatják, gumidínónk pedig van rengeteg) Szerintem karácsonyra fogja kapni, úgy hogy még van időm gondolkodni (és a férjemet meggyőzni).
2009. okt. 13. 13:19
 24/31 LN09 ***** válasza:

Minden esetre olyan állatot válasszatok, ami neked tetszik és tudod, hogy te fogod pucolni meg gondozni. Nem tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy egy 7 éves gyerek bármilyen állatot felelősséggel gondozna. Egy ideig tetszik neki, mert az újdonság erejével hat, aztán egyre inkább lecseng, és nem lesz érdekes.

Persze, ne igy legyen, de gondolj erre is.

Szóval olyat amit te fogsz tudni gondozni.

2009. nov. 29. 15:56
 25/31 LN09 ***** válasza:
Még annyit, hogy a teknős szalmonellát terjeszthet! Tehát nem biztos, hogy ideális hüllő lenne. Csak egyszer véletlenűl ne mosson kezet...
2009. nov. 29. 15:57
 26/31 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy csak a segítségemmel fogja gondozni. Ezért nem kap madárpókot. De talán egy legyezőujjú gekkó nem olyan vészes. Egyébként minden állatot imád. A múltkor 3 napig pátyolgatott egy kisujjnyi vastag töld kukacot, fészket épített neki egy dobozba, enni adott neki és elnevezte Hermannak.
2009. nov. 30. 14:31
 27/31 LN09 ***** válasza:

Ha gondozta nincs baj, de hosszú távon biztos nem csinálná, hiszen még csak 7 éves. Vegyél csigát, állítólag nem macerás a tartása. Azért tényleg összefogdos mindenféle állatot... Szerintem nem hiányzik egy betegség. De gondolom ezzel tisztában vagy, csak hát meglepő, hogy egy 7 éves gyereknek miért éppen hüllöt vennél. Nekem görögtekim van, mire megszületnek a babáim és 7 évesek lesznek, végülis nálunk is lesz hüllő :) Hiszen a teknős sokáig él.

Én szerintem, persze csak az én véleményem: vegyél valami kis akármit, mint amit írtam pl. csigát, és amikor már nagyobb lesz és jobban kialakul a felelősség érzete, meg a gondoskodás, akkor vegyél neki valami hüllőt. Érdemes valami olyan állattal kezdeni, ami nem sokáig él, hátha tényleg megunja vagy nem tudom. Vagy az is lehet, hogy ez a korszak csak most van, pár év múlva elmúlik. Nem tudom...

2009. nov. 30. 17:16
 28/31 LN09 ***** válasza:
Megint én. Nem akarok turkálni az anyagi helyzetetekben. De ezeknek a hüllőknek elég sok minden kell. Nagy akvárium, melegítő, lámpa, kő.... Én csak a teknősömmel kapcsolatban tudok számokat mondani. A teknős volt 20.000 plusz az engedély, és maga felszerelés olyan 30 ezer. Persze ahogy nő nagyobb terrárium kell.
2009. nov. 30. 17:20
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszi a jó tanácsokat. Igen, mindenképpen figyelembe vesszük az anyagi vonzatát a dolgoknak, hiszen lehet, hogy - a gyerekekre jellemzően - pár hónap múlva egészen másért fog rajongani. Igaz a hüllő mánia elég kicsi korában kezdődött és még tart. Van egyébként már halunk, meg japán táncolóegérkéink. Az utóbbiakat nagyon szereti és sokat foglalkozik velük. Már legalább a harmadik hüllős könyvet veszem neki, tehát úgy gondolom tényleg érdekli a téma és nem csak megkívánta egyik osztálytársától.
2009. dec. 1. 09:30
 30/31 LN09 ***** válasza:
Maradjon is meg neki ez a rajongása és akkor biztos jó gazdija lesz!
2009. dec. 1. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!