Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Kígyótartáshoz mik kellenek?

Kígyótartáshoz mik kellenek?

Figyelt kérdés
Valaki tudna bemásolni oldalakról szövegeket, vagy elmondani hogy mik kellenek ahhoz? Meg milyen kígyófajták vannak amik nem mérgezők és lehet tartani stb... mindenfélét szeretnék tudni mert én nemtaláltam semmit! köszi
2009. szept. 1. 18:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%
Kígyó.
2009. szept. 1. 18:27
 2/18 anonim ***** válasza:
tapasztalat...szerintem gekkóval kezdd,nekem pár hónap után megdöglött a kígyóm..egyébként mérges kígyót is tarthatsz, saját felelősségedre.ha mindenáron azt szeretnél, akkor szerintem valami hal/rovarevőt válassz,nagyon nem szép látvány, ahogy az egereket eszik (bár a filmekben nem olyan gusztustalan)
2009. szept. 1. 18:28
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Veszélyes állat tartására vonatkozó személyi feltételek

2. § (1) Veszélyes állat tartására engedélyt az a természetes személy kaphat, aki

a) cselekvőképes és büntetlen előéletű,

b) rendelkezik a 3. §-ban megjelölt szakirányú tartási ismereteket igazoló, legalább középfokú szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal,

c) ha a b) pontban előírt feltételekkel személyesen nem rendelkezik, az azoknak megfelelő személyt alkalmaz,

d) rendelkezik a tartási hely közvetlen szomszédainak beleegyező nyilatkozatával,

e) biztosítja a 3. számú mellékletben - méreggel ölőállatfajok tartása esetében a 2-3. számú mellékletekben előírt feltételeket,

f) teljesíti a biztonsági előírásokat.

(2) Veszélyes állat tartására engedélyt gazdálkodó szervezet akkor kaphat, ha az állat gondozására az (1) bekezdés a)-b) pontjaiban meghatározott feltétellel rendelkező alkalmazottja van, és a d)-f) pontokban előírt feltételeket biztosítja.

(3) állatkertek és állatotthonok (állatpanzió és állatmenhely) esetében a veszélyes állatok tartása akkor engedélyezhető, ha az intézménynek az (1) bekezdés a)-b) pontjaiban meghatározott feltétellel rendelkező alkalmazottja van, biztosítja a d)-f) pontokban előírt feltételeket - amennyiben külön jogszabály ezektől eltérően nem rendelkezik -, továbbá rendelkezik a működéshez szükséges engedéllyel.

(4) Az 1. § (2) bekezdése alapján veszélyes állattá nyilvánított egyedek tartási feltételeit és a tartás biztonsági előírásait az eljáró hatóság - a veszélyes állattá nyilvánítással egyidejűleg - egyedileg határozza meg.

Amennyiben a tartáshoz szakképesítés indokolt a 3. § rendelkezését kell alkalmazni. Ha a tartás biztonsági feltételei nem felelnek meg a mellékletben előírtaknak az átv. 23. §-ának rendelkezése szerint kell eljárni.

(5) A 3. számú mellékletben foglaltak a cirkuszi állatokra csak abban az esetben alkalmazhatók, ha külön jogszabály eltérően nem rendelkezik.

(6) ((Beiktatta: 3/2001. (II. 23.) KöM-FVM-NKöM-BM r. 16. §.)) Veszélyes állatnak minősített védett faj egyedének tartása engedélyezésére irányuló kérelem ügyében a védett állatfajok tartásának engedélyezésére vonatkozó szabályok alapján kell eljárni, a tartás engedélyezése esetén az e rendeletben meghatározott biztonsági feltételek előírásával.

3. § A 2. § (1) bekezdés b) pontjában megjelölt szakirányú szakmai végzettségnek kell tekinteni az állatkerti állatgondozó, az állattenyésztő, a vadász-vadtenyésztő, valamint az állattenyésztőés állategészségügyi szakképesítéseket, illetve a felsoroltakkal egyenértékű korábbi középfokú szakmai végzettségeket, továbbá az ennél magasabb szintű biológus, zoológus, az agrár és állatorvos végzettségeket, feltéve, hogy az illető legkevesebb 3 év szakmai gyakorlatot igazol megfelelő szakintézményben (pl. állatkert, vadaspark, cirkusz) teljesített munkaviszony (egyéb munkavégzésre irányuló tartós jogviszony) keretében.

4. § (1) Az e rendelet hatálybalépése előtt megkezdett veszélyes állattartás esetén a tartó az átv.-ben meghatározott engedélyező hatóságnál, az e rendelet hatálybalépésétől számított 60 napon belül, a tartás engedélyezése iránt kérelem benyújtására köteles.

(2) A települési önkormányzat jegyzője nyilvántartásba vételre [245/1998. (XII. 31.) Korm. r. 6. §] és ellenőrzésre köteles. Amennyiben a tartás körülményei az e rendeletben előírt feltételeknek megfelelnek, a hatóság - az átv.-ben meghatározott szakhatóságok hozzájárulásával - a tartást engedélyezi. Amennyiben a tartás biztonsági feltételei nem felelnek meg a mellékletekben előírtaknak, az illetékes jegyző az átv. 23. §-ában foglaltak szerint jár el.

(3) Az e rendelet hatálybalépésekor működő állatkertek - a biztonsági feltételek kivételével - a tartási feltételeket az e rendelet hatálybalépésétől számított 2 éven belül kötelesek biztosítani.

5. § A 4. § (1) bekezdés szerinti tartások eseteiben, ha a tartó természetes személy, 5 év folyamatos tartás alapján a 3. §-ban meghatározott képesítések hiányában is az engedélyező hatóságnak a szakismeretet biztosítottnak kell tekintenie a tartott egyedek tekintetében. Gazdálkodó szervezet esetében a 2. § (2) bekezdésének rendelkezését kell alkalmazni.

6. § A veszélyes állatok tartására vonatkozó feltételek megszegése esetén az eljáró hatóság az átv.-ben meghatározott kötelezettségei mellett az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben meghatározott bírságot szab ki.

8. § A veszélyes állatok közül a tengeri kígyókra tartási engedély nem adható!

2009. szept. 1. 18:30
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ezt is tanulmányozd át!

2009. szept. 1. 18:37
 5/18 anonim ***** válasza:
59%

Jó idegek.

Szerintem:D

2009. szept. 1. 18:47
 6/18 A kérdező kommentje:
nemakarok mérgeset..
2009. szept. 1. 19:53
 7/18 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi az utolsó előtti nagyon jó :D
2009. szept. 1. 19:55
 8/18 anonim ***** válasza:

Nekem 4 éve van szivárványos boám. Első hüllőm, eddig semmi baja nem volt. Élő egérrel etetem, tényleg nem szép látvány, szokni kell, (bár amilyen körülmények között ezeket a laboregereket tenyésztik kb megváltás nekik a halál...). Szükséges felszerelés: hátterezett előlnyílós terrárium, lámpa, valamilyen melegítő megoldás, nekem kerámiaégős ügy van leborított cserépben (nappal 28-30 fokot igényelnek), talajnak virágföld és tőzeg 1:1-es keveréke, itatótál. Ennyi. Meg jól jön egy időkapcsoló, hogy nehogy elfelejtsd éjszakára lekapcsolni, vagy reggel felkapcsolni a lámpát és a melegítőt.

Egy baja van, hogy elég nagyra megnő, tehát ha azt akarod, hogy jól érezze magát, jó nagy terrárium kell neki. Az enyém most egy 140x60x80-asban van...

2009. szept. 12. 01:40
 9/18 anonim ***** válasza:
a szivárványos boa mennyibe került? mekkorára nő meg? kell teleltetni?
2009. szept. 13. 15:57
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom mennyibe kerül, járj utána! Én ismerőstől vettem, kb. 15.000-ért, de lehet, hogy csak 10 volt, nem emlékszem.

Nem kell teleltetni, fent mindent leírtam. Nagyon barátságos, a többi kígyóhoz képest lassabb a mozgása, én ezért választattam. Egyébként egy olyan kígyótenyésztőtől vettem,akinél kb 30 különböző fajta van, és ez volt a legszimpatikusabb. Annyi a lényeg, hogy napközben 28-30 fok legyen nála, éjszaka meg 20-25. Tehát nappal fűteni kell neki, kivéve nyáron. De a kerámiaégő az nagyon olcsó megoldás. Ja és néha be kell sprickolni, hogy párás legyen a levegő. Nem nagy kunszt.

2009. szept. 15. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!