Egy pézsmateknős minden felszereléssel együtt mennyibe fájna?
Kezdjük ugye eleve a tekivel: [link]
Kelleni fog még egy akvaterrárium. Pézsmateknősnek egy 60x30x30-as, vagy egy 60x30x40-es megfelel, még felnőtt korában is. [link]
Kell bele kimászó, ez lehet egy sima kő, amire a vízből ki tud mászni. Ezt nem tudok linkelni sajnos. A pézsmateknősöknek felnőtt korukban magasabb vízoszlop a jó, szeretnek úszni, és ritkábban jönnek ki a napozóra, mint az ékszerteknősök. De nézd meg ezt, fillérekből kijön, és még jól is néz ki: https://www.youtube.com/watch?v=JxGhdVKJj8g
És egy lámpa, ami megvilágítja ezt a kimászót. [link]
Kell egy vízmelegítő, hogy megfelelő hőfokon legyen a
víz: [link]
Ehhez kell egy hőmérő a vízbe, kb 300ft.
Nem kötelező, de ajánlott egy szűrő is a vízbe, így nem koszolódik be a víz olyan gyorsan (1-1,5 hetente így is takarítani kell): [link]
Ezen kívül díszítheted kövekkel, kavicsos aljzattal a helyét, ízlésednek megfelelően. Növényt nem érdemes venni mellé, mert egyrészt kitúrja, másrészt megeszi a leveleit.
Eleség: fagyasztott hal, akvarisztikai boltban kapható. Amit mi veszünk Tesco-ban, Sparban stb, az nem jó!!!
Ez olyan 5-600ft lehet havonta.
Szóval a végösszeg indulásnak olyan 25-30 ezer ft. Persze érdemes szétnézni sok helyen, van, ahol ez olcsóbb, van ahol az.
Végezetül ajánlanék egy oldalt: [link]
Itt sok infót megtalálsz, és konkrétan a pézsmateknősről is olvashatsz.
Remélem tudtam segíteni.
szia!
az egy dolog, hogy beszerzed az alapokat 30ezerért, egy másik meg az, hogy a teknős sokkal hamarabb megnő, minthogy te dolgozni kezdj, akkor meg már 60-70ezerrel is lehet számolni az új készletet. nem beszélve a folyamatos etetésről, állatorvosi kontrollról.
nekem is van víziteknősöm, legutóbb 90ezret költöttem rá, és még a szűrő seholsincs. az meg már egy nagy akváriumba 30-40ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!