Beteg? ékszerteknős. Sürgős! Mit csináljak vele?
Van két sárgafülü ékszerteknősöm. Az egyi folyton a szárazföldön van (ez szerintem lehet egy szerencsétlen balesettől ugyanis egyszer mejdnem vízbe fulladt). Az viszont már aggaszt h nagyon sokat alszik. Nagyok már kb15cmesek. Télen ugye javallott őket ritkábban etetni (nem téliesítek mert kockázatos, vízmalegítőjük van). Rendesen egy két hetente kapnak snecit meg teknősműzlit. Most három hetente kapják meg ugyanezt.
Van még egy dolog ez kiakaszt h nem tom mit csináljak. Az imént említett teknős a tegnapi etetésnél 2db műzlit evett pedig békén lett hagyva és mikor a másik végzett őt (a másikat) kivettük az etetőedényből. Mikor a kicsi is visszakerült a helyére (aki evett és ő se kicsi 1-2 cm különbség van közdtük) még megetettem vele 4et. Nem tudom mi baja lehet teljesen kétségbe vagyok esve. Kérlek segítsetek!Sürgős lenne.
nagyon köszi! a többieknek meg bocsi ha valakit megsértettem csak nagyon aggódom érte és csak egy választ szerettem volna (nem kioktatásokat). mégegyszer köszi!
am szerdán viszzük dokihoz (voltunk korábban csak azt mondte h szerdán hüllő szakorvos lesz bennt uh menjünk inkább akkor).
az én teknősöm 110x50 alapterületen, 40 cm vízben él, kavicsokkal, növényekkel, megfelelő technikával (melegítő, szűrő, uva;uvb) egy termetes szigettel.
mindig fagyasztott halat eszik, és van neki betéve nyalósó is, most a téli hónapokban mégis étvágytalan, kicsit belassult, és többet van a szigeten. a leírtak alapján beteg is lehetne, de a páncélja olyan kemény, mint a kő, és ha kiveszem az akváriumból, olyan erősen birkózik velem, hogy majd kiesik a kezemből. tehát nem gyenge, a szeme nagyon szép, és tiszta. én nem gondolom, hogy ez most baj, amíg teljesen egészségesnek látom, nem érdekel, hogy picit másabb télen. a megfelelő technika ellenére is érezhetik, hogy bizony tél van. ja, és 2 éves, de már 19 cm!! szóval fejlődik rendesen, annak ellenére, hogy nem mindig kell neki a kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!