A bébiteknős kényes? Szerintetek?
Olvass után, rengeteg oldal van már róluk!
De amik a legfontosabbak:egyáltalán milyen teki? Feltételezem vízi.kell neki egy nagy akvárium, az aljába kavics, és annyi víz, hogy a víz magassága kicsivel nagyobb legyen mint a páncél hossza, hogy kényelmesen tudjon úszkálni. Kell bele vízszűrő, amit rendszeresen mosni kell, és vízmelegítő. Kell napozó sziget és fölé lámpa. A picit még minden nap etetni kell fagyasztott fehér hallal, és nagyon ritkán lehet teknőstáppal. Én szoktam néha dobni a vízbe teknős-kálciumot. Az etetéshez legyen eg ykülön tál, amibe kiveszed és abba eteted,mert így a vízbe nem marad kajamaradék, és sokkal tovább tiszta marad a vize.
Hirtelen ennyi, kérdezz még és olvasgass!
Annyira nem nagy ördöngősség, igazából csak néhány alapszabály van, a többi józan paraszti ész :)
Az ékszerteknős halat eszik: nem csirkemájat, csirkehúst... halacskát. Szép kis fehér halakat. Azt viszont nagoyn figyleni kell, hogy ha a hal fagyasztott volt, nehogy hideg maradjün, mert jön a tüdőgyulaldás!
A terrárium vize és a szoba levegője között ne legyen több mitn 2 fok eltérés, mert az tüdőgyulaldáshoz vezet (tapasztalat).
Legyen elég helye úszkálni.
Nem baj, ha van benne kisebb kavics! A teknős rettenetesen szeret túrkálni, úgyhogy lefoglalja magát, továbbá koptatja a körmét és előszeretette eszegeti is, az pedig jó az emésztésének.
Én személy szerint ki szoktam venni sétálni. Nyáron csak ki a földre, aztán mehet egy jó másfél óráig amerre lát, télen fűtés föl, teknős a lefedett ágyra, és vigyázunk rá, ne essen le. Teki edzés, nehogy elhízzon :) Mellesleg jót tesz neki és a gazdi viszonyának is, az enyém rendkívül barátságos még az idegenekkel is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!