Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit lehet enniadni a teknősnek?

Mit lehet enniadni a teknősnek?

Figyelt kérdés
pl lehet zöldségeket?? uborka, répa ilyenek???
2009. aug. 12. 22:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet zöldségeket is, a mieink ha éhesek megeszik az uborkát is vékonyra szeletelve, egyébként el vannak kapatva, és inkább a húsféléket eszik nagyon. Én csirkemájat adok nekik csíkokra vágva, meg kapnak teknőstápot is (nem a teknősmüzlit, mert attól éhesek maradnak, és különben sem teljes értékű). Teknőstápok közül a szárított halat, a szárított rákot és a szívmixet (főleg ez utóbbit) szeretik nagyon. De lehet nekik friss halat is adni, az még egészségesebb. A legkisebb teknősünk szereti a vízicsigácskákat, a hínárt is. :)
2009. aug. 12. 22:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Élő tubifexet, szúnyoglárvát, ilyesmit...
2009. aug. 12. 22:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nagyon szeretik az említett tubifixet a zöldségeket a halakat és a szúnyogokat
2009. aug. 12. 22:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Na most először is milyen teknősöd van?

Merthogy vannak növényevő és ragadózó életmódot folytató teknősök.

A szárazföldi teknősök többnyire növényevők ide tartozik a görög és a mór teknős többek között, ők szeretik a zöldségeket. A vízi teknősök gyanítom ilyenről lehet szó ragadozók,(vörösfülű, sárgafülű ékszerteknős sőt idetartozik a hazánkban gyakori mocsári teknős is) ők szívesen fogyasztanak kishalat, vízicsigát, vízbe hullott bogarakat, kisállat kereskedésben lehet kapni az ő számukra készített tápot de etetheted akár kutya vagy macska táppal is. Ha ragaszkodsz hozzá adhatsz neki zöldséget is baja nem lesz tőle csak nem nagyon van értelme.

üdv, z-dem

2009. aug. 12. 22:33
 5/12 A kérdező kommentje:

mocsári teknős fogságban szaporodott

tehát "mindenevő"??

de péksütit az igaz nem lehet nekik adni??!

2009. aug. 12. 22:38
 6/12 anonim ***** válasza:
A mocsári teknős veszélyeztettet faj!Az eszmei értéke 50000 Ft!
2009. aug. 12. 23:12
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
az én ékszerteknősömnek száritott kicsi rákokat adok
2009. aug. 12. 23:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a péksütit is, legfeljebb nem fogja megenni. Baja szerintem nem lesz tőle.
2009. aug. 13. 09:24
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
száritott kis rákokat vagy még vannak teknőstápok egy állatboltba biztos megmondják h mi a jo neki:)
2009. aug. 25. 12:34
 10/12 anonim válasza:

Zöldségeket is lehet nekik adni, bár van amelyik nem eszi meg. Ha húst adsz neki, azt csak nyersen szereti.

Leginkább a fagyasztott halat szeretik az enyémek, viszont a szárított rákot csak nasinak kapják. Nekem a boltban anno azt mondták, olyan nekik a szárított rák, mint nekünk a chips..Nasinak jo, de tápértéke nulla.

nekem pl a szivmixet sem ajánlotta, azt mondta abban sincs meg a számukra szükséges vitamin.

2009. aug. 31. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!