Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit tegyek a teknősömmel?

Mit tegyek a teknősömmel?

Figyelt kérdés

Pár hete feltettem azt a kérdést h mit csináljak a teknősömmel mert szerintem terhes és olyan szép válaszokat kaptam h "mi vagy te teknős szakértő h ezt hiszed?!" stb.

Kiderült hogy a teknős tényleg terhes mert 3 napja elkezdett tojni, mindennap 1 tojást.

Mivel 1fiú és 1 lány teknősöm van lehet h meg vannak termékenyítve a tojások.

Át kellene tennem egy másik terráriumba a lány teknőst? Milyen környezetet kell neki biztosítani hogy nyugodtan végezhesse a dolgát?

Ki tudom otthon keltetni a tojásokat vagy azt csak nagy szakértelemmel lehet?

A bunkó és paraszt válaszokra nem vagyok kíváncsi!!!

2009. aug. 12. 15:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Ékszerteknősökről van szó, az egyik piros a másik sárga fülű.

Könyvben olvastam h 8-12 éves korukban érik el az ivarérettséget, de az enyémek még csak 3-5 év körül vannak (már ilyen idősen kaptam őket).

2009. aug. 12. 15:07
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Ütögesd fel vésővel a teknős páncélját.. a tojást meg edd meg.
2009. aug. 12. 15:08
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Miért nem mész el állatkereskedésbe? Ott biztosan tudják mit kell velük ilyenkor csinálnod.
2009. aug. 12. 15:09
 4/12 A kérdező kommentje:

QRVA vicces voltál!!! ezt mind 1edül találtad ki?!?! csak gratulálni tudok!

A helyzet az hogy nekünk állatkereskedésünk van, de csak 2 éve, és teknősöket nem tartunk csak halakat :S régen voltak teknőseink de azok fiúk voltak és nem volt velük ilyen gond.

2009. aug. 12. 15:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Jah, és a másik állatkereskedésben ami itt van még azt sem tudják megmondani hogy teknős e vagy nem... ennyit róluk... nagyon sokan "utálják" azt a boltot!
2009. aug. 12. 15:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs szüksége a lány teknősnek másik terráriumra, a hím nem törődik a tojásokkal. Ha látod a tojást, akkor vedd el tőlük. Ha a vízbe került a tojás, elvileg nagyon gyorsan ""megfullad"", csak akkor kelhetnek ki kisteknősök, ha szárazföldbe el tudja ásni őket. De ha így törént, akkor is ki kell szedni a tojásokat, mivel megfelelő hőmérséklet (kb 30 fok) és magas páratartalom nélkül nem tudnak kikelni. Amikor az én teknőseim tojást raktak, sokféleképpen próbáltam a keltetést, ahogy a könyvekben írják, de egyetlen tojást sem sikerült. Végül a teknőseim rájöttek, hogy ehető a tojás, és mire észrevettem volna, már csak kis héjdarabokat találtam. De tudok olyan kertről, ahol szabadon élnek a teknősök egy nagy medencében és a környékén. Ott a teknősök a szabadföldbe ássák el a tojásokat, és néhány kisteknős ki is kel. Szerintem igen, nagy szakértelem kell a tojáskeltetéshez, kis esély van csak rá, hogy sikerülhet, de próbáld meg, ha szeretnéd. A neten biztos találsz hozzá ötleteket.
2009. aug. 12. 15:26
 7/12 A kérdező kommentje:
köszi szépen a választ!
2009. aug. 12. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is keress a neten vmit, biztos találsz :)
2009. aug. 12. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
63%

OFF: Hol van ez a két bolt?

ON: Nem vagyok teknősszakértő, de mivel a sárga- és vörösfülű ékszerteknősnek nem ugyanaz a latin neve, feltételezhető, hogy nem is lehet közös utódjuk.

Ha halas boltod van, akkor mondhatod a poeciliákat ellenpéldaként, de pl. a különböző cory-k nem tudnak összeívni.

2009. aug. 14. 00:30
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi az utolsó választ! de mivel ezek teknősök és nem halak akkor is ki van zárva a párzásuk? csak a kutyák és ilyen állatok példájából kiindulva! sajnos a teknős ilyen tulajdonságaihoz nem értek, csak a tartásukhoz és a gondozásukhoz.:S
2009. aug. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!