A hüllők mennyire szelídíthetőek, mennyire igénylik a szeretetet (ha egyáltalán tudnak szeretni, ragaszkodni)?
Semennyire nem igényli és nem ragaszkodik.
NEM kutya.
A hüllők másképp működnek.
Türelemmel, hozzáértéssel kézhez szoktathatóak annyira, hogy elviseljék az érintést.
De azt sem igénylik, pláne nem a simogatást, meg a babusgatást, csak elviselik.
De alapvetően ez stresszt okoz nekik, amibe (fajtától, és a tolakodás mértékétől függően) bele is halhatnak. Ragaszkodást nem mutatnak.
A simogatás max az embereknek jó, nekik nem.
Ha valóban régóta rajongsz a hüllőkért, akkor az tiszteld meg őket azzal, hogy utánajársz a tartandó faj természetes életkörülményeinek, és a természetet leutánozva kielégíted az igényeit.
A hüllő tartásnak ez a szépsége, és nehézsége egyben.
Nem az ember van a középpontban, mint az emlősöknél, (simogatás, ragaszkodás, ez mind rólunk szól, ahogy te is mondtad, "Számomra(!) ez nagyon fontos kérdés" )hanem mindig az állat.
De a látványt, vagy a szagokat (fajtától függően) megszokják, így idegen ember közelében stresszesebbek, mint a megszokottnál.
Csatlakozom az előzőhöz, a hüllőtartás egy önzetlen dolog, sok viszonzást ne várj.
De azért nagyon jó fejek, pl a görög teknősök, vagy a gekkók. :)
A simogatást nem szeretik az embertől. De pl tartottam egy fiatal viziagámát, madagaszkári nappaligekkóval együtt, amikor még egy méretűek voltak, és ők szerették egymást. Sokszor nyalogatták egymás száját, mintha smároltak volna. Gekkó a jobboldali:
Ezek régi képek, az agámát eladtam, a gekkó még megvan.
Nem engedi hogy kézbe vegyem, de a csipeszre odarohan és ráharap. Azzal adok neki mézes banánt, mert édesszájú - persze nem sűrűn, nehogy meghízzon.
http://www.youtube.com/watch?v=gHsD7ZMvWB0
leguánbabusgatós videókat rengeteget lehet találni youtubon, az egyik haveromnak is van, ő is szokta taperászni rengeteget, meg utcán embereket riogatni vele... én hozzá nem érnék, szerintem iszonyat rondák gusztustalanok, és nagyon nem teknősök:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!