Ha egy fajtiszta kölyökkutyát veszek, vagy ha menhelyről fogadok örökbe egy kb.6 éves nagyon félénk, tartózkodó kutyát, akkor ugyanúgy ragaszkodni fog mindkettő hozzám?
És ugyanúgy el lehet mindkettőt vinni kutyasuliba + agilityzni? Vagy a menhelyit már nem lehet ilyenre tanítani?
Mert én örökbe szeretnék fogadni egyet, csak előtte tudni szeretném, hogy ugyanolyan lesz-e, mintha kiskorába vettem volna. Meg azt a kutyát, amelyiket el szeretném hozni a menhelyről bántották, ezért félénk. Valaha el fog múlni a félelme, vagy nem felejt? És így hogy vigyem kutyasuliba? ott is félni fog
Amit a menhelyről hozol az is fajtiszta lesz :-)
Egy 6 éves kutyából is lehet jó kutyát csinálni. Az biztos, hogy nehezebb ha szocializálatlan , félénk kutyáról van szó.
Ragaszkodni teljes mértékben fog hozzád, de következetesnek kell lenned. A menhelyeken is vannak kölyök kutyák , azok még fiatalok ha nem érte őket sok trauma könnyebben kezelhetők!
Persze, ragaszkodna hozzád a 6 éves kutya is!
Szép dolog menhelyről kihozni kutyát! Ha jó tenyésztőtől nem tudsz vásárolni, akkor inkább menhelyről válassz egyet, minthogy a szaporítókat pénzeld :)
én minden féleképpen menhelyről fogok kutyát hozni :) csak az érdekelt, hogy ugyanúgy ragaszkodni fog-e, mint egy kölyökként vásárolt kutya, de most már kaptam válaszokat, így tudom, hogy igen :)
mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!