Vajon fiúk vagy lányok az ékszerteknőseim?
ha a foltok rendezetten vannak az alhasán akkor lányok
ezt hallottam
Nekem egy pirosfülű ékszerteknősöm van. Amikor kaptam, kisebb volt, mint egy gyufásdoboz. Most kb 1kg és ha a kezemben tartom, akkor már nem látszik a kézfejem (183cm/90kg férfi - mármint én, nem a teknős XD)
Szóval amit ennyi sok év alatt megtudtam erről, az a körmökkel függ össze, úgyhogy jó helyen kapisgálsz. Ugyanis a hím egyednek fel kell másznia a nőstény hátára, hogy megtörténhessen a dolog, és ehhez erős, nagy, hatalmas karmokra van szükség. Ha kicsi az eltérés a két teknősöd között, akkor vagy két nőstényed, vagy két hímed van.
Egy kép róluk sokat segítene.
De a fiúknak: a mellső lábaikon hosszú karmuk van, farkuk is hosszú, a kloáka egy kicsit hátrébb helyezkedik el.
A nőstények esetében a körmök rövidek és vastagok, a farok is rövid, a kloáka pedig közelebb található a faroktőhöz.
(Néha felmerül az is, hogy a lányok orra rövidebb a fiúké pedig hosszabb, de ebben nem vagyok biztos.)
A nemüket 3-4 éves kor után lehet jól (jobban) megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!