Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Vajon fiúk vagy lányok az...

Vajon fiúk vagy lányok az ékszerteknőseim?

Figyelt kérdés
Egyidősek, az egyik sötétebb mint a másik. Egyik kisebb 1-2 centivel. Lényeges különbség nincs a hasuk domborúságán, egyenesnek látom. A körme mind a kettőnek hosszú, de az egyiknek talán rövidebb. Ha egymással szemben állnak, akkor mindkettő kapar, vagyis udvarol a másiknak.
2009. júl. 15. 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:

ha a foltok rendezetten vannak az alhasán akkor lányok

ezt hallottam

2009. júl. 15. 22:43
 2/4 anonim válasza:

Nekem egy pirosfülű ékszerteknősöm van. Amikor kaptam, kisebb volt, mint egy gyufásdoboz. Most kb 1kg és ha a kezemben tartom, akkor már nem látszik a kézfejem (183cm/90kg férfi - mármint én, nem a teknős XD)

Szóval amit ennyi sok év alatt megtudtam erről, az a körmökkel függ össze, úgyhogy jó helyen kapisgálsz. Ugyanis a hím egyednek fel kell másznia a nőstény hátára, hogy megtörténhessen a dolog, és ehhez erős, nagy, hatalmas karmokra van szükség. Ha kicsi az eltérés a két teknősöd között, akkor vagy két nőstényed, vagy két hímed van.

2009. júl. 15. 22:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy kép róluk sokat segítene.

De a fiúknak: a mellső lábaikon hosszú karmuk van, farkuk is hosszú, a kloáka egy kicsit hátrébb helyezkedik el.

A nőstények esetében a körmök rövidek és vastagok, a farok is rövid, a kloáka pedig közelebb található a faroktőhöz.

(Néha felmerül az is, hogy a lányok orra rövidebb a fiúké pedig hosszabb, de ebben nem vagyok biztos.)

A nemüket 3-4 éves kor után lehet jól (jobban) megállapítani.

2011. febr. 8. 23:53
 4/4 A kérdező kommentje:
:) Köszi. Egyszer csak kimúltak...
2011. febr. 9. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!