Mit tegyek?! Ez komoly?! ://
Nem olyan könnyű megszelídíteni, mint egy macskát, vagy pl egy görög teknőst.
Lassan haladj vele, hagyd, hogy mászkáljon rajtad, stb.
Nem biztos egyébként, hogy sikerül megszelídíteni! valamennyire kézhez lehet szoktatni, de egy ragadozó hüllőnek sok kell, hogy teljesen szelíd legyen. Ne legyél nagyon rámenős.
És mindig moss kezet, mielőtt fogdosnád, nehogy kajaszagú legyél.
A teknősök nem nagyon szeretik ha kézbe veszik őket, de egy bizonyos idő után persze megszokják. Természetes, hogy így eleinte még védekezik.
Engem is már megharapott párszor, csak akkor azért mert kajának nézte az ujjam :)
Ilyenek az ékszerteknősök! Mindig éhesek! :D :P
Az enyém is folyton enne. Most kint van a kerti tavunkban, nem tudom hogy el tudja-e kapni a kis koi pontyokat vagy az ebihalakat, de amikor száraz kaját szórtunk be, nem nagyon láttuk felbukkanni. De végülis elfogyott, de láttam hogy a halak is ettek! :P
M I ?!
Egy ékszertekinek elég egyszer enni adni naponta, általánosságban annyi kaját, amennyi a fejének és nyakának a tömege!
De azt is csak nagyon fiatalon, ilyen 5-6 cm-es korukig.
Utána naponta 2szer, majd 15 cm-től hetente 2 szer!!!
Hogy tartod te az állataidat, ha ilyen alapvető dolgoknak sem nézel utána??!!
Legalább ezt olvasd el légyszives!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!