A ti teknősötökkel is volt olyan hogy több napig nem evett? Az enyém hétfőn evett utoljára. Ez baj, vagy normális?
Volt, igen.
Télen volt olyan, hogy két hónapig alig evett.
Nem lesz semmi baja, nyugi, két hétig is simán ki kell bírniuk!
Azt figyeld, más szempontból nem látod-e betegnek? Nem letört, nincs megdagadva a szeme, nem bújt a páncéljába, úszkál rendesen?
Ha más gond nincs, akkor valószínűleg csak tele van, nem kell aggódni! :)
Köszönöm. :)
4 teknőssel, és 16 teknőstartós évvel a hátam mögött van tapasztalatom, mert ezekkel aztán már minden történt, amit el lehet képzelni. :) (lépcsőn leesés, egymás megharapása, begyulladt szem... Pedig esküszöm, vigyázok rájuk nagyon!)
Először is milyen teknős?
Mert ha ékszer, az alapból pár naponta eszik. Heti 3-2-1 alkalommal, méretétől (korától ) függően. Minél idősebb, annál ritkábban, de nagyobb adagokat. Kb 15 cm fölött rá lehet állni a heti 2 kajázásra, és ez megmaradhat sokáig.
De ősztől tavaszig általában akkor is kevesebbet esznek, ha nincsenek teleltetve, és ugyanúgy vannak tartva, mint nyáron.
A pézsmatekit én szerintem elvinném a biztonság kedvéért a dokihoz, mert két hónap elég sok...
Télen szokott ilyen lenni, nyáron nem annyira.
99% amúgy, hogy semmi baja, de azért jó megbizonyosodni róla. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!