4 éves ékszerteknős mellé egy kisebb teki?
van egy 4 éves fiú ékszerteknősöm, Berci.
Nagyon szeretnék még egyet.
Szerintetek külön akváriumban legyenek, vagy egyben?
és kicsit vegyek mellé vagy korabelit?
a kisebbet nem fogja bántani?
Mert május végétől kint a kertbe laknának egy leásott kiskádban(ami olyan, mint amibe a kisbabákat szokták fürdetni) egészen őszig.
És azt szeretném, ha ott együtt lennének.
jah...persze...
Még várom a válaszokat, de eddig úgy néz ki, hogy egy hozzá egykorút(4-5 éveset) fogok venni.
Egy ideig legyen(ek) külön, és amikor már nem olyan nagy a méretbeli különbség, tedd össze őket!
Én is így csináltam, nekem két 5 éves tekim volt, amikor lett még kettő kicsi. Rögtön nem mertem összetenni őket, hanem, mikor a fiatalabbak is olyan 3-4 éves körül voltak, akkor már nagyjából egyforma méretűek voltak mind, így lehetett. Addig is ismerték egymást, mert kinn a szobában mindig együtt sétáltak. Így semmi gond nem volt, mikor megkapták az első közös akváriumukat.
Azóta a fiatalabbak lettek nagyobbak. :D
Nem ajánlom ha együtt nőnk is adódnak gondok főleg etetéskor, hatalmas helyre lenne szükség az összeszokáshoz....nem igazán társas lények.
próbálj méretben nagyon hasonlót mellé és kint összeengedni...
Nálam 500l-nél is megesett hogy hiányos lett az egyik teki lába, és volt olyan hogy a nagy tekim (48cm)kint átszökött a növendékek medencéébe (20cm kb) és "ráfeküdt" egyre aki ezért megfulladt....tehát figyelni kell az ilyesmikre....
És úgy jó lenne, hogyha vennék egy kb ilyen idős ékszerteknőst Berci mellé, és elősször kiraknám őket a szobámba, hagy ismerkedjenek, aztán pedig rögtön egy kitisztított közös akváriumba?
mert így már kapásból azonos méretűek lennének
az enyém sárgafülű ékszerteknős, szóval az nem lesz olyan nagy, mint a vörösfülű.
És egy csibehálóval elkerített részen lennének, ahol ugya van a kád, és még szárazföld járkálni nekik.
mert a kád eléggé mély, és abba úgy oldanánk meg gyöngykavicsot hogy ferdén tennénk bele.
tehát úgy, hogy mélyülne a víz egyik oldaltól a másikig.
az úgy jó?
vagy inkább vegyünk tófóliát, és azzal meg béleljünk ki egy gödröt??
Kinn a szobádban nem nagyon fognak foglalkozni egymással. :) Tapasztalat. :) Csak a vízben figyelnek egymásra, kinn mindegyik megy, amerre lát.
Tedd őket össze a vízben rövid időre, de legyél mellettük addig. Akkor meglátod, hogyan reagálni egymásra, és bele tudsz avatkozni, ha úgy látod, hogy eldurvul a helyzet.
Fontos! Új állatot azonnal semmiképpen nem szabad belerakni a régi teknős mellé, még akkor sem, ha ugyanakkora. A lehetséges fertőzés miatt pár napig mindenképp "karantéban" kell lennie az új állatnak, csak azután próbálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!