FONTOS! Ékszerteknős gazdik! A teknősöm nem nyitja ki a szemét, mi lehet a baja?
Télen,ahogy szokott aludt és még mindig nem nyitotta ki a szemét..már piszkáltam a lábát,minden megpróbáltam,még egy kicsit az ujjammal is próbáltam óvatosan kinyitni a szemét,de nem lehet.
Eddig nem is evett,viszont reggel 2adagnyi kaját megevett egyszerre,úszkál a vízben,felmászik a kőre és mindezt csukott szemmel..
Mi baja lehet??
A miénk akkor csinálta ezt amikor A vitamin hiánya volt, és ez miatt szemgyulladása.
Tényleg vidd el dokihoz. Ha esetleg budapesti vagy, akkor Sátorhelyi Tamást tudom meleg szívvel ajánlani!
"A" vitamint mivel tudok bevinni a szervezetébe? milyen étellel?
sajnos Békés megyei vagyok,nem igazán van olyan állatorvos,aki egzotikus állatokkal foglalkozik.. :S
de majd megpróbálok keresni egyet.
Ugye nem fog emiatt elpusztulni vagy valami?
ha fehér hártyaszerűség van a szemén, akkor gyulladás
kisállatboltban adnak rá szemcseppet, azzal kell csepegtetni!
kishallal eteted??? csak azt adj neki!! abban benne van minden, amire szüksége van és akkor nem fordul elő ilyesmi!
igen,már megvettem a szemcseppet,napi 2x csepegtetek a szemébe pár cseppet és kamillateába is bele szoktam rakni,úgy 3-4órára.
3napja csinálom ezt vele,és már félig ki tudja nyitni a szemét,szóval lassan de javulgat.
szárított bolhát kap enni,mert a hal elfogyott már egy kis ideje..de eddig semmi baja nem volt tőle,nem is gondoltam h ebbe a kajába nincsenek meg a megfelelő vitaminok :S:S
Venni fogok halat jövőhéten a kisállatboltba és mostantól csak azt fog enni :)
köszönöm a tanácsot :)
Első vagyok. Örülök, hogy javulgat a teknősöd :)
Szárított hal, fagyasztott hal (inkább ez), marha szívmix kocka, ezek jók.
Továbbá adhatsz neki néha salátát is, répát (A vitamin), valamint gyümölcsöt: alma, banán esetleg. Az enyémek sok mindent esznek, próbálj te is változatos étrendet adni neki.
köszönöm a tanácsokat,ezek után próbálom nem egyoldalúan etetni a tekimet,remélem többet nem lesz ilyen baja :S
Ők a tieid? nagyon aranyosak:)
Vegyél az állatkereskedésben direkt teknősnek ajánlott gyulladás oldó szem cseppet. és a szemét csepektsd be
remélem meggyógyul a takei
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!