Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért bólogatnak a leguánok?

Miért bólogatnak a leguánok?

Figyelt kérdés
Sok videóban látom hogy bólogatnak:D Miért?
2012. jan. 6. 23:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon szép a képeken! Főleg azért tetszik mint állat mert növényevő. Varánuszon is gondolkodtam, de nem lenne szívem patkánnyal etetni, főleg, hogy volt patkányom és nagyon szerettem őt is.
2012. jan. 7. 13:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
igen én is azért választottam őt, mert növényevő. nálam kezdetben 4 hónapig havonta kapott 10 lisztkukacot, és azzal be is lett zárva. azóta egyáltalán nem kapott állati fehérjét, javasolták az állatkereskedésben, de én inkább maradok annál ami természetesebb neki.
2012. jan. 7. 13:23
 13/15 anonim ***** válasza:
bocsi, nem láttam az előző oldalon a kérdéseket. Valamilyen szinten biztosan hall. Nem vagyok biológus, csak imádom az állatokat. Bár épp a napokban tett fel valaki ilyen kérdést, és a googlin Brehm könyvében úgy írja, hogy nincs bizonyítva a hallásuk oly módon mint a miénk. Hogy mi lehet az igazság azt sajnos nem tudom... Általában inkább az idegenek ijednek meg tőle, ha nem tesznek hirtelen mozdulatot, akkor elvan bárkivel. Változó hogy mennyit van kint, tavaly 2 hónapot folyamatosan nyitva volt a terrárium, akkor jött ki, ment vissza amikor akart, csak aztán beszokott az ablakomba, hogy ott végezz el a kis és nagy dolgát, és akkor visszazártam. Azóta fél napokra kiengedem, és általában magától visszamegy. Minden nyáron kint tartottam, volt mikor leesett a hőfok, de semmi baja nem volt. Az állatkereskedésben mesélték, hogy egy példány megszökött a gazdájától január végén, és február végén találták meg a szomszédban, makk egészségesen. Annyira tehát nem érzékenyek. Nálam két lámpa, meg egy saját készítésű hő-"ág" biztosítja a meleget. egyébként hozzám is idejön, főleg ha almát eszek, és olyankor jön koldulni pár szeletet :)
2012. jan. 7. 13:43
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, a lelkesedésemet csak növelted vele:D

Szerintem amint megengedhetem magamnak jön egy a viziteknősök mellé:):):)

2012. jan. 7. 13:49
 15/15 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen :) én is teknősökkel kezdtem :) ha kell eszedbe jut még valami, szívesen válaszolok :)
2012. jan. 7. 14:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!