Mi lehet a baja a teknősömnek?
Figyelt kérdés
3 napja vettünk egy ékszerteknőst. Ott az állatkereskedésben még teljesen virgoncnak látszott, úszkált, ő volt a legfürgébb. Mióta nálunk van nem eszik semmit, egy falatot se evett azóta, csak alszik folyamatosan. A vize 25 fokos, van kijárója, melegítő, kavics az akvárium alján. Minden ami kell. Mikor kivesszük egy külön edénybe, amiben etetnénk akkor fürge, menne egyfolytában. Mi lehet a baj? Már teljesen belebetegszünk, hogy miattunk lett baja :( Milyen vizet kell az akváriumba tenni? Mi csapvizet teszünk, lehet az a gond?2011. nov. 30. 22:56
11/13 A kérdező kommentje:
Akkor valószínű beruházunk egy szűrőre:) Vízmelegítőnk van és mindig melegítjük, de még régről maradt, így nem állítható termosztátos. Mindig ki kell húzni majd bedugni újra. Valószínű veszek állítható hőmérsékletűt, mert így állandóan figyelni kell, hogy nehogy túlmelegedjen a víz. A szemgyulladástól most is tartok, nem szeretnék újabb állathalált, mert engem eléggé megviselnek. A bernipásztor kutyám 7 évesen halt meg rákban, azóta se hevertem ki. Állítólag az A vitamin hiánya miatt gyullad be a szemük, így holnap veszek a patikában és hetente egyszer kell az ételükre csepegtetni. Köszönöm!
2011. dec. 1. 01:25
12/13 anonim válasza:
vegyél neki nyers májat, apró halakat, és azzal is etesd, a vizet ha hetente egyszer teljesen kipucolod, nem sínyli meg, az enyém fokozatosan került át mindig nagyobb medencébe... soha nem kapott semmi vitamint, csak arra figyeltem, hogy ne tömjem állandóan a szárított rákokkal, hanem természetesebb kaját is adjak neki... most 10 éves makk egészséges nőstény ékszerteknős... meg kell neki adni mindent, de sok olyat láttam ahol túlzásba estek...
13/13 anonim válasza:
előző hozzászólóra hallgass, természetes kajákat adj neki, fagyasztott halat, húst meg zöldségeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!