Mit eszik egy béka? (FONTOS)
Figyelt kérdés
Találtam egy kis békát, no nem olyan kicsi, de nem is nagy, nem akartam kint hagyni mert úgyis halál lett volna a vége és egyébként is szeretem a békákat! Tehát a kérdés adott :) (Annyit még, hogy eddig legyeket adtam neki meg kukacot, a legyek nagyjából megvannak, a kukac eltűnt, nem tudom megette e vagy csak beásta magát a földbe) Köszönöm a válaszokat előre is! :)2011. aug. 11. 22:51
11/23 Platypus válasza:
Minden béka védett állat, tehát te éppen törvényt sértesz. Ha egy kicsit felhízlalod aztán elengeded az még nem a világ vége, de azért jobb ha tudod hogy illegális fogságban tartani. Állatos boltban tudsz élő tücsköt és lisztkukacot venni. De az áttelepítésnek semmi értelme. Az új hely vagy nem alkalmas élettér az adott fajnak, vagy ha igen, akkor ott már él pont annyi béka, amennyit a terület eltartani képes. A tiéd vagy elpusztulna, vagy egy fajtársától venné el az életteret. Inkább engedd el azon a környéken, ahol találtad, csak keress egy rejtett zugot neki valami bokor alatt.
12/23 anonim válasza:
a mi udvarunk is tele van békákkal és a kutyának esze ágába sincs megenni.
az a bonyolult ötlet eszedbe jutott már,hogy kirakod a kerítésen kívülre?
13/23 anonim válasza:
Ha jól értem akkor az ő kutyája nem eheti meg a békát mert a tied sem eszi meg (előttem lévőnek írom)? Olvasom a válaszokat és ááá, le se írom! Honnan a fenéből veszitek, hogy nem-e van a környéken egy ragadózó madár? Kirakja a békát tíz perc múlva a madár karmai közt lesz. Akkor mit csináltok? Az én macskám meg nem fogja meg az egeret akkor az ő macskája sem? Honnan ismered a kutyáját. Amúgy szerintem egy kicsit hízlald fel és keress neki egy élőhelyet vagy vidd el egy vadasparkban, ahol foglalkoznak állatokkal és ők elintézik. Én is nagy állat fan vagyok. :)
14/23 anonim válasza:
Istenem ennyi hü .ét akkor vigyen e minden békát a lakásba,sőt ne is legyenek vad békák,gyűjtsék össze az egész állományt és zárják be.
Ez a természet körforgása,tápláláklánc stb..ilyesmiről hallottatok?Biztos boldog bezárva úgy,hogy nem is kap meg minden megfelelő tápanyagot.Inni gondolom nem adtál neki.
15/23 anonim válasza:
Az egyik ismerősömnek van egy csomó egzotikus békája egy óriási terráriumban és abban biztos vagyok, hogy tücsköket esznek, de hogy ezen kívül mit... Amúgy szerintem nem kínzás amit csinálsz, vagy ha igen, engedjük el együtt a halainkat és a macskáinkat. :D
Na jó, sosem tudnék megválni tőlük.
16/23 anonim válasza:
Én egy ebihalat találtam a patakban.Régebben halaim is voltak és abban az aquváriumban tartom alakítottam ki benne egy kis tavat meg növények st. Én legyet szúnyoglárvát szúnyogot adok neki (ha majd átalakul)sz.tem ez legális:)
17/23 anonim válasza:
Azt meg tudod mondani,hogy mennyit eszik naponta?Elôre is kössz
18/23 anonim válasza:
Ne törődj a bunkó válaszadókkal! Én is tartok békákat, már közel 2 hónapja vannak nálam és semmi bajuk sincs, irulnak-pirulnak.
19/23 Molnár Jószef válasza:
Attol függ milyen béka, de álltalában élő rovarokal kivéve a díszes szarvasbéka mert az egeret is eszik.
20/23 Gigike86 válasza:
Jézusom mennyi érzelemmentes fa@z jött ide fel motyogni.. Ne törődj velük!!! Én is most találtam kint egy csoró varangyot ami elég rossz állapotban van, az mellső lábai nem igazán működnek, úgy kúszott a földön szegény.. Felhoztam most és kialakítottam neki egy vizes helyet, ahol fel is tud "mászni" egy kis kiülőkére megpihenni. Holnap megyek veszek neki tücsköket, mert ebben az állapotban biztos rég evett már szegény.. Aztán hétvégén elviszem valami jó kis tóba, mert úszni nagyon jól tud hála égnek! Ott több esélye van mint a betonon vagy az erdőben.. Köszönöm szépen az előttem szóló kedves embereknek akik értelmes választ adtak erre a (FONTOS) kérdésre!!! Szuper tudni hogy nem csak én imádom a békákat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!