Mennyire fáj ha megmar egy sikló?
Figyelt kérdés
pl kaliforniai királysikló...köszi előre is a válaszokat :)2011. júl. 29. 11:36
1/8 anonim válasza:
Engem egy növendék gabonasikló mart meg, de alig éreztem meg és csak két tűszúrásnyi nyom maradt, de felnőtt állat marása biztos erősebb.
2/8 anonim válasza:
Igen valószínű, hogy a felnőtt állatoké fájdalmasabb... Én úgy tudom, hogy harapása nem veszélyes, de fájdalmas.
Nem lehet tudni, engem még szerencsére nem mart meg sikló :))
3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! én majd most valamikor szeretnék venni magamnak egy királysiklót és csak kiváncsi voltam h mennyire fáj :) de ha azt mondjátok hogy rettenetesen akkor is megveszem mert már nagyon szeretnék :D de ha kiskorában megszokja hogy kiveszem meg hogy én gondozom akkor idősebb korában már nem mar meg...vagy igen ?
2011. júl. 29. 11:45
4/8 anonim válasza:
Barátnőmnek királysiklója van
Szerintem a királysiklók nem marnak meg.Ha kiskorától kedzve magadhoz szoktatod.Neki is valamikor a nyakában szokott lenni és a sikló nem bántja:)
5/8 anonim válasza:
A Kaliforniai nem harap olyan túl nagyot. Egy felnőtt vizisikló erősebben harap.
De amúgy nem biztos, hogy megtapasztalod, nem egy agresszív fajta. Óvatosan, fokozatosan szoktasd kézhez. Ne legyél nagyon rámenős, ne fogdosd sokat, inkább ő mászkáljon. És ha megúnta, akkor hagyjad.
És mielőtt benyúlsz hozzá, akár etetésnél is, vagy takarításnál, előtte mindig moss kezet alaposan.
6/8 Allatkisokos válasza:
Nem kellemes.Minden esetre kerüld a fogdosást,hiszen nem kutya vagy macska,csak szükség esetén vedd ki.Nekem van egy közel 2 méteres szőnyegpiton párom,na ők már nagyot tudnak harapni.:)
7/8 anonim válasza:
Engem gabonasikló mart meg. Az egész ujjam tele volt tűszúrásnyi nyomokkal, és úgy ráfogott, hogy olyan volt, mintha zúzódott lenne, belilult. Fájt, vagy 2 hétig, utána már csak hegek voltak, amik begyógyultak, maradéktalanul. Fájdalmas, de túlélhető:)
8/8 anonim válasza:
engem egyszer egy haragos sikló harapott meg a budai hegyekben túrázás közben a kezemen épp egy sziklán ültem leesett a telefonom fel akartam venni és megharapott egy ismerősöm aki természetvédelmi őr ezért ismerte és ő mondta kellemetlen volt de nem vészes inkább a frászt hozta rám mivel hirtelen támadt nem azért ijedtem meg hogy kígyó tudom itt nincsenek mérges kígyók hanem hirtelen történt olyan jót nevettünk hogy engem szeretnek az állatok előtte 1 órával 2 darázs is megcsípett előtte aznap kutya megharapott kérdeztem hogy esetleg más nem akar megharapni de már röhögve kérdeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!