Milyen anyagokkal lehet tartósítani a kígyóbőrt?
Egy póznán lévő gólyafészek alatt találtam egy elpusztult kockás siklót. Nem akartam, hogy kárba vesszen a bőre, ezért hazavittem, megnyúztam és most 75%-os denaturált-szeszes oldatban ázik a megtisztított bőr.
Milyen - háztartásban is megtalálható - anyagokkal kenjem be szárítás közben, hogy utána pénztárcát, vagy hasonlót készíthessek belőle?
Fehér György könyvében is az van írva, hogy szeszben tartsd.
Esetleg vidd el a preparátorhoz, szűcshöz.
Nekem is megvan Fehér György könyve, de sajnos a bőr további előkészítéséről nem ír.
ezen az oldalon, az alján van egy oldat ami Glicerin Formaldehid és Alkohol elegyét használja, a probléma, hogy a 2. anyag eléggé körülményesen beszerezhető (és rákkeltő).
Szeretném továbbá saját magam megcsinálni az egészet, hogy ennyivel is tapasztaltabb legyek.
Köszönöm a válaszodat, de még várom a kommenteket, hátha valaki tud alternatívát kínálni az említett elegyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!