Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Kaméleont Mivel etessem?

Kaméleont Mivel etessem?

Figyelt kérdés
Sziasztok nemrég vettem egy kaméleont és állandóan csak a legyeket fogdosom neki, Szóval vegyek vmi légyfogót és úgy adjam neki a legyet? vagy még megenné a hangyatojást is?
2011. júl. 22. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet neki sok mindent adni. Itt van pár darab: Házi légy (Musca domestica)

Horgászboltban vehetünk csontit, a csontikat egy befőttesüvegbe tegyük be, (levegőzőnyílást szúrkáljunk a fedőbe), kevés faforgácsot is szoktam berakni. Etetni nem kell őket. 1 hét-10 nap alatt kikelnek szobahőmérsékleten. A frissen kikelt legyeket jól etessük meg gyümölccsel, sajttal, és így adjuk kaminknak. (Némi fejtörést igényel, hogy hogyan vegyük ki a legyeket az üvegből, porozzuk be és tegyük be a terkóba úgy, hogy a lakásba ne repkedjenek szét. Jó szórakozást! J) Csontihernyót semmiképp ne adjunk a kaminak, ki tudja hol, milyen koszban tenyésztették.

Sáska

Sajnos elég ritkán lehet hozzájutni, de a kama nagyon szereti. Időnként találok egyet-egyet az udvaron, úgy vettem észre, hogy ezeket igazán csípi a kamám, a kedvence a világoszöld sáska. Tartása: viszonylag nagy tárolóedény kell a sáskák tartásához. Elég durva jószágok, ha kis helyre vannak összezárva, megeszik egymást. A dobozba be kell tenni nekik faágakat, amin mászkálhatnak. Fűvel, zöldséggel etessük. Én egy kis kutyatápot is bedobok nekik, fehérje gyanánt.

Gyászbogárlárva (Zophobas morio)

Az én kamám kedvence. Viszonylag jó a tápanyagtartalma (ha jól be van etetve), könnyen tartható, jól be lehet porozni. Múltkor (novemberben) az Exoticán vettem 3.5 Euróért vagy 2-300 darabot, bedobtam őket egy műanyag edénybe. Minden nap adok nekik vmi gyümölcsöt, sonkát, kapnak kutyatápot is. Valószínűleg szépen szaporodnak, mert szerintem kb. most is vagy 200 db van, pedig a kamám elég sokat megevett már.

2011. júl. 22. 20:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi akkor talán úgy csinálom hogy ne repkedjenek szét hogy előtte kitépem a szárnyát XD de most viccen kívül szétfognak repkedni össze vissza.
2011. júl. 23. 08:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Állatkereskedésben szoktak árulni (nem mindenhol) tücsköt. Ha kicsi a kaméleon jó neki a kis tücsök, ami még befér a szájába, ez nem drága, és ha megnő, akkor meg nagyobb banántücskökkel is lehet etetni, az jó tápérértékű. Barna színű tücskökről beszélek.

Tücsköt elvileg lehet szedni, ha keresel lukakat a földben és egy hurkapálcika végére raksz rágógumit, azzal ki tudod húzni őket a lukakból.

Kaméleonnak lehet adni lisztkukacot is, azt is állatosnál, vagy horgászboltban kell megkérdezni, hogy árulnak e.

A tücsköt lehet tenyészteni is, pl egy 40-50cm magas akváriumba, amiből nem ugranak ki. Kell berakni vizet tálba, és abba egy szivacsot ha ne fulljanak a vízbe, és virágföldet, meg füvet, salátát, a banánt is szeretik a tücskök. Tojástartó is lehet nekik bújkálónak, abba szeretnek elbújni, de a földbe is elbújnak, meg kellhet valami más is... és nekik kb 25-30 fokot kell csinálni lámpával, mert szeretik a meleget. Nem élnek túl sokáig. A nagyokat már érdemes kiszedni odaadni a kaméleonnak.

2011. júl. 24. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!