Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Görög teknősnek milyen aljzato...

Görög teknősnek milyen aljzatot tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap találtunk egy görög teknőst. Szerintem kifejlett méret körüli lehet, 14 cm a páncélhossza.

Most egy 45x30as alapterületű akváriumban van, alatta homok, de a homok nem lesz jó, mert belehordja a kajás tálkába is meg ő is tiszta homok szegény.

Arra gondoltam, hogy úgyis el kell menni barkácsáruházba, mert ragasztok össze neki egy nagyobb terráriumot, és ahhoz kell vennem ragasztót, akkor veszek mulcsot és azt teszem alá. Szerintetek jó lenne?

Olvasgattam már a tartásával kapcsolatban itt a neten sok oldalon, meg vannak ékszerteknőseim is. De szívesen fogadok bármi féle tanácsot, attól, akinek van teknőse!

2011. jún. 19. 10:12
 1/10 anonim ***** válasza:
nekem volt teknősöm, görög teknős mi ilyen nagyobb "fadarabokat" raktunk azthiszemmmm v forgácsot(?) a forgácsot próbáld ki:D görög teknősnek nem kell vizes rész(mármint ahol úszhatna) mert szárazföldi:D
2011. jún. 19. 10:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy nem kell neki vizes rész, mivel szárazföldi...nem vagyok hülye :)

Forgács az nagyon poros és természetidegennek gondolom, tengerimalac meg hörcsög alá oké, de teknős alá nem tenném.

Ezért gondoltam a mulcsra.

2011. jún. 19. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Forgácsot ne már:D A mulcs, ha csak mulcs, nem olyan jó, nehézkesen tud benne menni. Tőzeget tegyél alá, arra tehetsz egy kis mulcsot, bár szerintem fölösleges, nálunk jelenleg füvesítve van a birodalma:)
2011. jún. 20. 13:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Van itthon novobalt, azt tettem alá. Tetszik neki :)
2011. jún. 20. 14:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Föld kell neki!!!

Erdei, vegyszer, adalékanyag mentes föld!

(faforgácstól simán meg is hal!)

2011. jún. 21. 09:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi az a novobalt, ha bármilyen anyag van benne, amitől a növények jobban nőnek, azonnal vedd ki a teknős alól!
2011. jún. 21. 09:32
 7/10 A kérdező kommentje:
A novobalt csak sima tőzeg...nincs benne semmilyen vegyszer. Ez meg itt van nekünk már évek óta, tiszta humusz az egész (kertészek vagyunk). Teljesen vegyszermentes. Jól érzi magát benne. :)
2011. jún. 21. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van görögtekim:DD.egy évig homok volt alatta..egyszerűen utálta, sőt allergiás volt rá.most virágföld van alatta,de előtte (hülyén fog hangzani)sütőben kisütjük (kb 200fokon),hogy ne legyenek benne baktériumok.ja és faforgácsot is rakunk be neki, hogy kopjon a körme.amúgy ő is mindig belehord mindent a kajájába.xD:D
2011. jún. 21. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:

A virágföld is tele van vegyszerekkel, nem a legjobb választás. A sütő jó ötlet, bevált szokás.

A faforgács szintén rossz, rátapadhat a kajára, és ha megeszi, meghal.

2011. jún. 21. 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nyár van, vigyétek minél többször sétálni, jó pitypangos helyekre. :)
2011. jún. 21. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!