Görög teknősnek milyen aljzatot tegyek?
Tegnap találtunk egy görög teknőst. Szerintem kifejlett méret körüli lehet, 14 cm a páncélhossza.
Most egy 45x30as alapterületű akváriumban van, alatta homok, de a homok nem lesz jó, mert belehordja a kajás tálkába is meg ő is tiszta homok szegény.
Arra gondoltam, hogy úgyis el kell menni barkácsáruházba, mert ragasztok össze neki egy nagyobb terráriumot, és ahhoz kell vennem ragasztót, akkor veszek mulcsot és azt teszem alá. Szerintetek jó lenne?
Olvasgattam már a tartásával kapcsolatban itt a neten sok oldalon, meg vannak ékszerteknőseim is. De szívesen fogadok bármi féle tanácsot, attól, akinek van teknőse!
Igen tudom, hogy nem kell neki vizes rész, mivel szárazföldi...nem vagyok hülye :)
Forgács az nagyon poros és természetidegennek gondolom, tengerimalac meg hörcsög alá oké, de teknős alá nem tenném.
Ezért gondoltam a mulcsra.
Föld kell neki!!!
Erdei, vegyszer, adalékanyag mentes föld!
(faforgácstól simán meg is hal!)
A virágföld is tele van vegyszerekkel, nem a legjobb választás. A sütő jó ötlet, bevált szokás.
A faforgács szintén rossz, rátapadhat a kajára, és ha megeszi, meghal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!