Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit eszik az ékszerteknös?

Mit eszik az ékszerteknös?

Figyelt kérdés

Kényszerböl teknös-sitter lettem.Kaptunk egy ékszerteknöst,hogy vigyázzunk rá húsvétig,mert a leendö gazdijának,csak akkor tudjuk átadni:(

Panelben lakunk és jelenleg egy nahy lavórban van a lakhelye,mivel akváriumunk nincs.

Szeretem az állatokat és azért mégis,hogy ne legyen olyan rossz neki,tettünk bele neki köveket,amire fel-alá tud mászni.Semmit nem tudok ezekröl az állatokról,igy 2 napig spenóttal próbáltam etetni,répával,almával,de nem ette meg.Mikor reggelikor támadt egy ötletem és sonkát adtam neki,amiböl evett egy kisebb adagot,örültem neki,hogy egyáltalán eszik.

Segitsetek nekem,hogy mit adjak neki enni,mennyi idöközönként,mikor cseréljem ki a vizet.(naponta cserélem,és a kádban usztatom"egy 10 percet) Itt a túlélésröl van szó,nem venném a lelkemre,ha elpusztulna.

Ezenkivül szeretném,ha nem érezné magát rosszul itt,nemsokára uj otthona lesz,egy kedves udvari tóban.

addig kellene nekem ötleteket adni...mert fingom sincs mit kezdjek szegénykével.

A páncélja kb.7-8 cm hosszú és gyönyörü kis állatka,sokat mászkál és nem huzza be a fejét sem ha odahajolok,tehát szerintem nem lehet olyan rossz neki...? Na mit mondotok??

2009. márc. 19. 16:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Állatkereskedés--->pár száz forintos száraz kaja+ pár száz forintos apró fagyasztott hal. 1000 ftből egy hónapig elvan ezeken. Naponta pár fagyasztott kishalat felolvasztassz, és neki adod, meg szórsz be egy kis teknős tápot (szárított pici granulátum rudacskák. A fő eleség a hal legyen.
2009. márc. 19. 16:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja és a halat kézből add neki, de csak annyira nyújtsd közel, hogy épp elérje, ha kinyújtja a nyakát, különben repül az ujjad is a hallal :) !
2009. márc. 19. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Teknostappal es hallal , egyszeru.
2009. márc. 19. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:
hallal mindenképp etesd,aztán jo méga bolti cuccokon kivül a földi giliszta,salátalevél,csirkehus,répa,ezeket nagyon szeretik,aztán adhatzs neki még,horgászboltban kapható lisztkukacot is.
2009. márc. 22. 17:51
 5/9 anonim válasza:

szia!

én tudom ajánlani neki a szív-mixet, a fehér szárított vagy fagyasztott halat, tengeri bolha rákot és a fagyasztott kagyló húst

2009. márc. 25. 19:29
 6/9 anonim ***** válasza:
az enyém fehér szárított halat eszik
2009. márc. 31. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Szárított rák,fehér hal,sziv-mix,lisztkukac.

Élő lisztkukac,tubifex,hal

Fagyasztott hal,csiga,rák.

Növényzet:átokhínár,amit szálanként lehet kapni az állatkereskedésekben,1-2 szálat megeszik

Leforrázott salátalevél,amit szintén nagyon szeretnek.

A párizsival,felvágottakkal szemben,fenntartásaim vannak,mert ugyan szívesen megeszik,de ezen termékek összetételéről nem lehetünk biztosak,és tartalmazhatnak olyan dolgokat,amiket egy teknős szervezete nem tud lebontani.

A vízét meg,akkor kell cserélni neki,ha látod,hogy opálosodik,koszos!Mivel a vízbe űrit,előfordulhat,hogy gyakran kell cserélni.

2009. ápr. 2. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:
SZia!A LEGFONTOSABB A HAL!vegyél neki fagyasztott halat és MINDEN NAP adj neki!!ez neki talán a legfontosabb!
2009. ápr. 10. 23:18
 9/9 anonim ***** válasza:
hal a legfontosabb de adhatsz mellé még neki szív-mixet, gammarust, krill rákot, csigát, kagylót, teknős műzlit, és zöldségeket és gyümölcsöket is.
2011. júl. 23. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!