Mi lehet a baja az ékszerteknősömnek? Állandóan kint van a parton sosem megy bele a vízbe és mindig csak alszik és nem is mozog csak iszonyatosan ritkán, a szemét meg sosem nyitja ki.
Vidd el állatorvoshoz! A tekiknek télen sokszor vitaminhiány alakul ki, lehet a tiédnek is ez a baja. Nekem is van 3 teknősöm, régen viszont 1-2 teknősöm sajnos elpusztult, nekik is hasonló tüneteik voltak, nagyon lelassultak, begyulladt a szemük, nem tudták kinyitni... Az egyik tekimnek a mostani 3 közül is szintén volt ilyen problémája, elvittük dokihoz, és pár alkalommal szurit adott neki, vmi vitamint... Teljesen rendbejött szerencsére! :)
Egyébként enm tudom mivel eteted, de ha ilyen teknős táp szerűséggel, vagy sima szárított rákkal, az nem a legjobb neki... Mi vettünk halfilét, fagyasztóba bedobjuk, és amikor etetés van akkor csak kiolvasztjuk kis darabokra szedjük, és azzal etetjük. állítólag nagyon egészséges a tekinek! :)
Igen olyan, nyers hal hagyasztva:)!
Jaj nem akarok butaságot mondani, mert nagyon rég volt beteg a tekim, de úgy emlékszem volt vmi A vagy D vitaminos szemcsepp is neki. (ha bevan gyulladva a szeme)
De ha ennyire beteg, akkor szerintem nem nagyon fog enni..:S
Szerintem mindenképpen keresgélj tovább állatdoki után, mert el is pusztulhat így a teki, ha kezeletlenül hagyod!
A páncél a hasán nem puhult meg?
Erre sztem menj fel és olvasd el neten! Remélem tudtam neked segíteni! Kívánom, hogy gyógyuljon meg a tekid!!:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nem, a hasán a páncél nem puhult meg. Okés, akkor olyan halat adok neki, mint amit mi is eszünk :) Köszi. A közelben nem találtam olyan állatorvost, aki foglalkozna tekikkel :(
Nagyon remélem, h nem pusztul el!
Köszi a jobbulást a tekinek! Remélem én is, h jobban lesz!
Még1szer nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Egyszer engem is,így megijesztett a teknősöm!Nem akart enni,kint volt a vízből,és nem mocorgot!Rohantam vele a dokihoz,ahol megnyugtatott az orvos,hogy semmi probléma nincs,ugyanis alszik a teknős,telelteti magát.A biztonság kedvéért azért,adott neki vitaminos szurit,amitől 3hét múlva duplájára nőt.:))
Szóval utána megfigyeltem,hogy november elején kezd el kevesebbet enni,majd utána szinte semmit sem evett,ez áprilisig tartott,utána magához tért,és evett megint rendesen.Mondanom se kell,azóta még nagyobb lett,és a kerti tóban haverkodik az egyik aranyhallal.:)))
Annyi még,hogy az állatorvos azt mondta,ha nem eszik a teknős,nem gond,mert kaja nélkül is félévig kibírják!Azért,ha a páncélja puhulna feltétlenül keress egy dokit.Kezd el vitaminozni.Lámpázni.A kereskedésekben lehet kapni,a Sera termékcsaládnak,teknősnek való vitamint,ami nagyon jó!A szemére,szintén lehet kapni szemcseppet.És vegyél neki,Átokhínár nevezetű vízinövényt,ez tele van azon vitaminokkal,amire szüksége van,a haltermékek,szárított tápok mellett.Ezt szálankét lehet venni,hideg vízben gyorsan növekedő nővény,kis tekinek elég egy szál,a nagyobbak 2-3szálat is megesznek!Valamit kaphat leforrázott salátalevelet is,azt is nagyon szeretik!Remélem helyre jöttök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!