Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A krokodil és a varánusz...

A krokodil és a varánusz között van valami rokonság?

Figyelt kérdés
tegnap 09:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#13: Ha összehasonlítod, hogy egy értelmesen feltett kérdésre milyen arányban ír baromságokat a chatGPT és egy fórum, elkeserítő előnnyel "nyerni" fog a fórum. Én is játszottam rengeteget chatGPT -vel az indulása óta, töméntelen hülyeségeket kérdeztem tőle, trollkodtam vele, ugrattam és szakadtam a röhögéstől a válaszain. Sokáig a "Melyik a legkisebb 4 -gyel osztható prímszám?" kérdésre következetesen a nyolcat jelölte meg, és alá is támasztotta, miért, vagy kihozta, hogy Lars von Trier rendezett egy horrorfilmet, "Én kicsi pónim" címmel, és nemlétező közmondásokat magyarázott meg, általában mikor szokták őket használni. De hihetetlenül feljavult az utóbbi pár hónapban az érvelési képessége és az ismeretanyaga, és szerintem pár éven belül messze felül fogja múlni a legbölcsebb embereket is a tudása, legalábbis azokon a területeken, ahol nem annyira eredeti gondolatokra van szükség, hanem a meglévő sokmilliót kell ügyesen egységbe gyúrni.

Emellett ahogy BécsiFehér is írta a #15 -ös válaszban, tudni kell jól kérdezni (ez fórumokra is igaz). Sokan erre is képtelenek. Látom ismerőseimen, hogy miket kérdeznek chatGPT -től, és csodálkoznak, szörnyülködnek, mennyire általános vagy "nesze semmi fogd meg jól" válaszokat produkál. De mit is írjon, ha magyarul sem tudják megfogalmazni, mit akarnak, mert ők maguk sem értik a célt. Hülye kérdésre hülye válasz jön. Ehhez képest mindig próbálja kihámozni még a legbutábban összehányt szóhalmazokból is, mire gondolhatott a költő.

Megmondom őszintén, én egy év alatt több értelmes segítséget kaptam chatGPT -től szakmai dolgokban, mint előtte fórumokról 10 év alatt (főleg programozás, műszaki témák, algoritmusok, szoftverek, mikrokontrollerek terén, de sok más téren is), és kimaradt ezekből a sok felesleges várakozás, bunkó beszólás, szándékos félreértés, kötözködés, kákán is csomó keresés, tekintélyeskedő kioktatás, "google a barátod" benyögés olyanoktól, akiknak valójában fogalmuk nincs a témáról, de azért nem bírják visszafogni a véleményüket. Szeretem, hogy a chatGPT mindig udvariasan, barátságosan és értelmesen elmagyaráz mindent, akkor sem kezd idegeskedni, ha újra belekérdezek olyasmibe, ami nem teljesen világos. Emiatt lassan teljesen leszoktam az emberek megkérdezéséről, feleslegessé vált. Nem nagyon volt olyan kérdésem az utóbbi időben, amire ne tudott volna tökéletesen kielégítő választ adni. Néha többórás dokumentáció-böngészést vagy google keresgélést spórol meg, dögunalmas és könnyen elhibázható műveleteket automatizál, komplett programokat megír egy jól definiált feladatra, vagy ezer másra jó. Legutóbb pl. egy ismerősöm CT eredményét értelmezte, amire a kiértékelő orvos csak mindenféle ijesztő latin kifejezéseket írt, de egy szó nem volt arról, hogy most ez rákot jelent vagy nem. Az ismerősöm totál bepánikolt, napokig nem aludt az idegességtől, akkor kérdeztem meg a chatGPT -t, ami határozottan leírta, hogy ez egy negatív lelet, nincs mitől félni, és ezt pár nap múlva egy onkológis is megerősítette, lényegében pont azt mondta el, mint amit a chatGPT.

#14 voltam.

tegnap 12:18
 22/24 anonim ***** válasza:
Úszás közben?
tegnap 12:22
 23/24 BécsiFehér ***** válasza:
100%

#18: "Aki a bottal szeretne csevegni az megteheti az openai-nál."

De ott meg van az a hátrány, hogy nem hülyéznek le a világ színe előtt :-)

#20: "Bárki megkérdezheti a ChatGPT-t ha akarja és akkor ide már nem is kell többé kérdést kiirni."

Ez egy jó koncepció. Törekszem rá egy ideje.

tegnap 12:32
 24/24 BécsiFehér ***** válasza:

#21:

OFF

Írok történeteket, amiket a net-en publikálok. Amikor angolra fordítottam azokat a deepAI-val, és lektoráltattam is a fordított szövegeket vele, a site-on, ahova feltöltöttem, valamiből azt gyanították, hogy nem én írtam, hanem AI, így visszadobták. (Nem tudom, miből látták, mert a történet első részét is így tettem fel, ott nem szóltak.) Most viszont látom, hogy van már ún. AI Humanizer is, ami állítólag elrejti az AI "munkáját".

ON

tegnap 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!