Kigyofobiaskent erdőhöz költözni?
Próbálom lekuzdeni, de nagyon nehéz. Beleszerettunk egy házba ami erdő mellett van.
Viszont nyilván ott nagyobb eséllyel firdulhatnak elo. Főleg, hogy a terasz kő, ott szeretnek napozni.
Kimeletes riasztó létezik ami távol tartja őket?
Vagy inkább ne költöztünk az erdő mellé :(
Hú, hát nem tudom van-e fobiad.
Nekem fontos a biztonsagerzetem az otthonomban. Nem mernek szelloztetni rendesen. Folyton figyelnek hol vannak... de amúgy igen, nagyon szeretnénk.
Hol lenne az a ház?
Élnek azon a vidéken egyáltalán kígyók?
Magyarországon a kígyók többsége ártalmatlan sikló, és egyik faj sem keresi az ember közelségét.
Persze, lehet látni olykor, de ha neked fóbiád van, akkor a kertet kell úgy rendezni, hogy az ne legyen megfelelő a siklóknak, és legfeljebb csak "átutazóban" legyen.
Feltételezve, hogy kígyót akar látni valaki, és azért megy az erdőbe, az esetek többségében nem sikerülne. Vizek mellett picivel jobb az esély, de még ott se biztos, hogy elé kerül egy sikló. A kertben meg rendet kell tartani, rövidre vágni a füvet, megszüntetni azokat a helyeket,. ahol a kígyó el tudna bújni, és akkor nem költözik oda, de Magyarországon nincs olyan terület, ahol tömegesen élnek kígyók.
Pl a viperák lakta vidéken élők között is vannak olyanok, akik még soha nem láttak viperát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!