Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Sárgafülű ékszerteknőssel mit...

Sárgafülű ékszerteknőssel mit csináljak?

Figyelt kérdés

Találtunk az udvarunkban egy fiatal sárgafülű ékszerteknőst 2 hete.Valahogy bemászhatott a kapu alatt.Kb.4-5cm-es lehet.Rögtönöztem neki egy egész jó élőhelyet,etetem is megfelelően,de megtartani hosszútávon nem szeretnénk.(van akváriumom,és egy 56 éves görög tekim,nem szeretnék vízi teknőst)

A kérdésem,hogy hova vigyem,ahol jó kezekbe kerül?

Állatkertbe,kisállat kereskedésbe?

jún. 4. 20:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Állatkert jobb választás.
jún. 4. 20:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az Állatkert teljesen jó. Esetleg hívd fel őket előtte. Ha ők nem reagálnak jól, akkor esetleg a Madártani Egyesületet keresd meg.

Azt tudd, hogy ma már nem szabad árulni ékszerteknőst, mert sok kerül ki a természetbe és kiszorítja az őshonos mocsári teknősöket. Tehát, ha egy mód van rá, ne engedd szabadon. Nekem vörösfülűek voltak, imádom őket.

Amíg nálad van, ha egy tálba raksz vizet, ami legalább háromszor olyan mély, mint a teknős magassága, s benne középen egy sziklával, téglával, ami kilátszik, vagy majdnem kilátszik a vízből, és mondjuk nyers marhahússal, kis csalihalakkal, gilisztával, mocsári csigával, salátával tudod etetni, akkor rövid időre ez jó lesz.

jún. 4. 20:48
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen,tudom,hogy invazív,és kiszorítja a mocsári teknőst.Szabadon semmiképpen sem engedem.

Mivel akvarizálok,van itthon üres akva, talaj,búvóhely,fölös növény,így jó kis helyet csináltam neki,úgy látom hogy szereti.Eleségnek van fagyasztott szúnyoglárva,hal,rák,stb.

Meg ástam neki gilisztát.

Beszélek a győri állatkerttel.

jún. 4. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit off, de elkepesztoen megszaporodtak most az ekszerteknosok. Nalunk is befeszkelte magat egy a toba, megette az osszes halat, es mar ment is tovabb. Helyi csoportokba is napi szinten van poszt, hogy ekszerteknost talaltak az udvarba. Invaziv faj lett?
jún. 4. 22:32
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom elképzelni,hogy jutott el hozzánk ez a pici állat azokkal a parányi lábaival,mivel a szomszédokban nincs teknős,tehát messzebbről jöhetett.

Leselkedik rá sok veszély,autóforgalom,macskák,stb.És túlélte.

jún. 4. 22:42
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Erős állat az, és a páncélja sok mindentől megvédi. Másrészt harapni is tud, ha kell. (Az invazív kifejezés azért csak részben helytálló. Mi hurcoltuk be, és engedtük szabadon őket. A Nagy-tavak vidékéről maguktól "nehezebb" lett volna ide jutniuk.)
jún. 5. 09:03
 7/14 anonim ***** válasza:
46%
az is lehet hogy árokpartról jött be a szomszéd elől, sok értelmes fszkalap beszerzi őket, aztán ha kicsilány megunta, kidobja valahol útközben, ez nálatok landolt...
jún. 5. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Az utóbbi néhány évben nagy mértékű lett a természetes szaporulat vörös és sárgafülűből, meg a két alfaj hibridjeiből.

jún. 17. 03:17
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!A győri állatkert lakója lett!🙂
jún. 17. 05:10
 10/14 anonim ***** válasza:
De jó, majd akkor látjuk nemsokára, mert megyünk oda :)
jún. 17. 08:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!