Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mitől nyáladzik a teknős?

Mitől nyáladzik a teknős?

Figyelt kérdés
Kicsi ékszerteknősöm szabadon tartom, a lakásban bármerre mehet. Legutóbb bemászott az asztal alá, és úgy jött elő, hogy nyálas volt a szája széle (átlátszó). Amikor vízbe raktam, kimosta a száját. Előtte nemsokkal adtam neki rizst, meg pár falat sültcsirkét, és borsót. Talált valamit az asztal alatt vagy a rizstől van? Vigyem állatorvoshoz, vagy múlandó? (Azóta nem volt nyálas a szája.)
2010. okt. 4. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer akkor habzott a szája, amikor takarítottam a páncélját szivaccsal és hirtelen leharapott belőle egy darabot és megpróbálta lenyelni. De nem sikerült neki, és csak nyáladzott, mire aztán nagy nehezen ki tudtuk szedni egy csipesszel. Szerintem nem lesz baja, de ha tapasztalod ismét ezt a nyáladzást, akkor vidd el dokihoz.
2010. okt. 4. 23:06
 2/5 anonim ***** válasza:

"Kicsi ékszerteknősöm szabadon tartom, a lakásban bármerre mehet."

Én már itt leragadtam. -.-

2010. okt. 4. 23:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Első válaszadónak köszönöm:) Másodiknak: Persze a veszélyes helyekre nem engedve (pl konnektor). De szerintem ha mászkálhat, akkor egészséges, mert nem unja el magát egy terráriumban egész nap. Amikor nem vagyok itthon, vagy dolgom van, természetesen terráriumban van, de ha tudok rá figyelni, vagy gépezek, vagy tanulok, akkor hadd mászkáljon:)
2010. okt. 4. 23:40
 4/5 anonim ***** válasza:
uhhh, mivel eteted azt a teknőst? :S
2010. okt. 5. 00:55
 5/5 anonim válasza:

Huh... 1. kicsi ékszerteknős szabadon a lakásban? szegényemnek inkább egy hatalmas akvaterrárium kellene, szigettel, lámpával, friss VÍZZEL. 2. ne etesd sült csirkével, meg rízzsel, mert Te sem eszel élő halat, szívmixszel. 3. nem unatkozik, ha gondos helyen van. Ő nem mi. :-)

Nem "folyik a nyála", ha kicsit barátságosabb körülmények között tartod. Lehet, hogy egy porcica került a szájába. Nyilvánvaló, hogy szeretetből rakod ki, de neki a gondos, jól berendezett akvaterrárium az otthona.

2010. okt. 22. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!