Van egy hím sisakos kaméleonom akit kereskedésből hoztunk el, nem tudjuk mennyi idős? Több lent.
Próbálkozni lehet azzal, hogy átszoktatod. Szépen lassan egyre inkább a tálka szélére engeded a rovarokat, aztán a tálka körüli dolgokra. Egyébként tényleg nem nagy baj, ha a tálkából eszik, mert nem lesznek koszosak a rovarok, nem ragad rájuk semmi a talajból, vagy az ágakról. Attól ne félj, hogy megrágják az állatot, ha véletlenül egy kettő bent marad, ez egy hüllősök között elterjedt legenda (max olyan állatokkal történhet meg, amik rágcsálókat esznek, pl. varánuszok, kígyók), de én még egy esetről sem hallottam (és nem is tapasztaltam), ahol ilyen történt volna, mindig csak valakinek az ismerősének a barátjával történik ilyesmi vagy hasonló dolgok.
Még egy tanács. A nagyobb terráriumra bármikor átválthatsz, az állatnak csak előnye válik belőle, nem igaz amit a kereskedésekben mondanak, hogy nem találja meg a kaját, meg satöbbi (plusz ez a veszély nálad végképp nem áll fenn, hiszen egyelőre csak a tálkából hajlandó enni, tehát azt keresné úgyis). Ha még nincs meg hogy honnan legyen a nagy terkó, Bordás Jenőt ajánlom ( www.terrariumkeszites.hu ), gyönyörű terrákat készít egyedi méretezéssel, plusz strapabíróak is. Kicsit talán drágább, de nem vészes, és többet kell rá várni, hogy elkészüljön, viszont szerintem megéri.
By:Macavity
én még egy esetről sem hallottam (és nem is tapasztaltam), ahol ilyen történt volna, mindig csak valakinek az ismerősének a barátjával történik ilyesmi vagy hasonló dolgok.
Akkor szia, nálam történt ilyen. Kipottyant egy sáska a tálból, nem találtam meg, reggelre megrágta a kaméleon hátát több helyen.
Elnézést, akkor visszavonom. Sáskával én nem is etetek, csak tücsökkel meg csótánnyal, azok soha nem csináltak ilyet. Mondjuk a sáskának erősebb is a harapása.
By:Macavity
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!