Hogy helyezzem el a lámpákat egy szakállas agámának?
Azt akvárium tetejére rakj egy rácsot, elég csak a tetejének a felére, és arra tedd az égőket egymás mellé, mondjuk jobboldalra. Csak annyit, hogy ne fűtse fel belül a teret 30-31 foknál jobban. Akkor így baloldalt még lesz helyed belenyúlkálni az állathoz.
Vagy lehet nyitott tetejű akvárium, és 2db spotlámpa foglalat, amit fölülre rá tudsz csiptetni.
Pl:
Naja, hüllős lámpa pl a repty glow 5.0 (nap helyett van)
így néz ki:
különben ez is melegszik eléggé, tehát lehet, hogy az is felfűti 30fokra a terráriumot, ha csak ez az egy lámpa világít neki. Attól is függ, hogy mekkora a terrárium, de majd meglátod. Ha kevés, akkor rakhatsz mellé még egy akármilyen olcsó sima izzót pluszban.
Nekem ilyenem van, szóval ugyanaz, csak 13wattosban.
A kaméleonomnak ez világít itthon. Ez is elég egyébként 1-2 hüllőnek. Csak lehet akkor közel rakni hozzá, tehát az állattól 30cm távolságra rakod az jó kb.
A 13wattos nekem annyiból jobb, hogy ez nem melegszik annyira.
A 26wattosat lehet hogy már csak kerámia foglalatba szabad tenni mert az elég forró, állítólag.
Nekem meg kerámia foglalatom nincs, szóval jó a 13wattos.
Szerintem jó a 13w-os is .
Mondjuk a Nyugati Pu-nál a Westendbe a legfelső emeleten, vízeseéshez közel a díszhalasnál lehet kapni olyan lámpabúrát is, ami kerámia foglalatos, ehhez hasonló:
Csak az is külön 6ezer Ft. Szóval én azért sem vettem, meg azért sem, mert úgysem tudtam volna ezt a béna lámpabúrát hova fellógatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!