Hogyan kezdjem? (szakállas agáma)
szeretnék egy szakállas agámát de nem tudom hogyan keztjem....
milyen világítás,fűtés kell?
mit eszik?
milyen kövek díszek kellenek?
mennyi ideig él?
egyedül is elvan vagy 2-őt vegyek?
mekkora terrárium kell? elég egy 74x31x34-es?
miért érdemes tertani , mennyit kell vele foglalkozni?
előre köszi a válaszokat!!
világítás:Lehet kapni speckó hüllő lámpákat bemész az állatkereskedésbe megmondod hogy szakállas agámának kérsz egy izzót.
kaja:tücsök, sáska, csótány, felnőtt korban napos egér, ja és zöldség(paprika uborka stb..)
Kövek díszek:Érdes kövek hogy amikor vedlik neki birjon dörgölőzni amúgy a lámpát egy kőre irányítsd hogy meleg legyen neki.
életkor:szabadon akár 10 év fogságban 6-7 év körül
társ:természetesen elvan egyedül is de többen azért jobb nekik
terrárium: minimum 120x40x40 2 nek.
foglalkozás:napi kaka adagot kiszedni, etetni, lámpát kapcsolgatni kb ennyi.
miért érdemes tartani?hát ez egy jó kérdés én születésemtől fogva hüllő rajongó vagyok nekem a házikedvencek... :D
kiegészítés:Arra készülj föl hogy nem kis mennyiségű kaját esznek meg főleg kettő... egy tücsök 40 forint naponta képes 10 darabot megenni 1 állat.Tücsköt tenyészteni nagyon macerás dupla annyit kell velük foglalkozni mint a gyíkokkal (tapasztalat).Ja és semmiképpen ne tedd őket mondjuk az előszobába, ahol sokszor jártok keltek... folyamatos stressz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!