Nagy sikló a kertben, hogyan tudnám befogni?
Vettünk egy házat és az egyik vályog melléképületet ahogy bontottam az alapját egyszer csak megjelent a lábamnál egy 1-1,5 méter közötti sikló. Egy ideig nézett bambán, aztán ahogy arrébb léptem kettőt visszamászott a kövek alá. Háta sötétszürke, a hasa fehéres színű. Nem tudom, hogy erdei-, vagy vízisikló, mert színre a vízisiklóra hasonlít, viszont a feje "kedvesebb" kinézetű (nem tudom máshogy leírni :D), mint egy erdei siklónak.
Valamit tudtok javasolni, hogyan tudnám a kövek alól előcsalogatni és befogni?
Ha ott marad és jön a Bobcat-es tuti agyonnyomja (meg az asszony is frászt kap tőle és nem mer kijönni a házhoz).
Valamint hol engedjem szabadon, ha sikerül elkapni? A kertünk végétől kb. 100 méterre van egy erdő, de el tudnám vinni egy patakhoz is, az sincs messze.
A siklónak nincs mérge, nem kell tőle felni. Egy ruhadarabbal megfogod a fejét hogy ne harapjon meg, megfogod a testét és az erdőbe beviszed kicsit bentebb. Szép tőled, hogy nem akarod agyonnyomatni a gépekkel <3
L
Nagyon jól teszed, hogy nem akarod bántani, a hüllőink hasznosak és védettek.
Csalogasd elő valahogy, pl forgasd fel a követ ami alá elbújt. Ha kint van szorítsd le a feje mögött egy faággal, és ott fogd meg.
A siklók is szoktak harapni, de ez rájuk veszélyesebb mint az emberre, mert a foguk beakadhat a ruhába és megsérül. Ilyenkor elfertőződhet a szájuk. Szóval hiába nem mérges, próbáld elkerülni, hogy harapjon.
Ha megvan, vidd el egy erdős területre és engedd el ott.
Ha vízisikló, akkor a patakpart is jó választás. Megismerheted a fejénél lévő félhold alakú sárga vagy narancssárga foltról.
A vízisiklónál számíts rá, hogy büdös lesz a kezed, érdemes egy ócska munkáskesztyűvel megfogni.
Ne aggódj, el fog menekülni önként, ha nagy a zaj és a mozgás.
Nekünk is vannak a kertben.
A régi vályog falat kilyuggaták az egerek, utánuk koslat az üregekben. A túloldalon rég kiment, és boldogan napozik valahol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!