Gekkó tartásához tanácsok?
Karácsonyra egy, vagy rögtön kettő leopárd gekkót tervezek venni.
Lenne pár kérdésem a gekkó tulajokhoz.
Egy vagy két gekkót érdemes-e venni?
Van jelenleg 2 tengerimalacunk, és náluk egyértelmű, hogy társas lények, kell nekik egy pár. Van mellettük egy macskánk aki szelíd, nem bántja a malacokat, boldog a mi társaságunkkal.
Viszont egy gekkónál fogalmam sincs, hogy igényel-e társat.
Ha igen, akkor két nőstény vagy egy hím egy nőstényt vegyek?
Azt tudom, hogy évente akár tíz fészket is rakhatnak, viszont én nem vágyok arra, hogy 10-20 új gekkóval nőjön a család.
Honnan vegyek gekkót?
Gekkósziget boltja viszonylag közel van, és ó árban adják őket.
Ti vennétek-e onnan?
Tényleg kell e nekik vitaminokba hempergetni a lárvákat, vagy ez túlzás és csak üzlet?
Mennyi idő míg kézhez szoknak?
Nem fogják ledobni a farkukat amikor elösszőr kiemelem a terráriumból?
Egyenlőre ennyi kérdésem lenne.
Előre is köszönök minden tippet.
Nem társas lények, abszolút jól vannak egyedül is. Fiú-fiú tartás eleve kizárt, halálig képesek egymást szekálni, a fiú-lány is kizárt, mert egy fiú szintén halálba tudja nyüstölni azt az egy lányt. Akkor inkább egy fiú több lány, vagy a lány-lány felállást javasolnám, de mivel nem társas lények, ezért mi külön tartjuk őket (kettő van, két külön terkóban). Mellesleg olyat is hallottam, hogy lány a lányt nem fogadta el és állandóan bántotta.
Porozni igen, kell őket, nagyon fontos, máskülönben csontbetegség léphet fel a vitaminhiány miatt. Nagyon fontos nekik a meleget biztosítani lámpákkal.
Mi tenyésztőtől vettük a legidősebbet, egy családtól, de volt, hogy plázában vettünk, de ő sajnos beteg volt, élete végéig gyógyszerezni kellett. Így meg tudtuk őt tartani magunknál három évig, de azért ez egy gekkónál igen rövidke élet.
A kézhez szoktatás változó, nálunk az idősebb amint nagyobb lett picit hihetetlenül kezes lett, mintha egy szobacica veszett volna el benne, a fiatalabbik viszont nem szereti három év után se, púpozza a hátát, kiugrik a kézből, stb. Külön kis személyiségek ők is, az viszont biztos, hogy siettetni és erőltetni nem lehet, ha nagyon megijednek simán ledobhatják a farkukat.
Köszi a tanácsokat :)
Milyen vitamint használtok?
Esetleg tudsz-e ajánlani valamilyen fajtát?
Igen köszi a homokról tudtam, higy nem jó.
Mészgrittet fogok valószínüleg alá rakni
Megvettem ma a gekkót.😆
Nagyon szép állat.
Végül az eladó javaslatára emészthetó kalcium homokot vettem a leó alá.
Egyenlőre nem nagyon merészkedik ki a házából, és enni sem eszik, de majd este biztos körül járja a terráriumot.
Köszönöm a tippeket, ha valami még kelleni fof nekem akkor majd írok ide, vagy privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!