Milyen teknős? Tartásához tanácsok!
Sárgafülű ékszertekire tippelek. Nagyon cuki. :)
Ugyanolyan a tartása, mint a vörösfülűé, amiről gyakorlatilag végtelen szakirodalom érhető el.
Vízi, ránézésre vmilyen ékszer- vagy királyteknős.
Megfelelő méretű akvárium, napozórésszel (itt legyen melegítő lámpa), fűtővel, szűrővel, UV-lámpával.
Ún. akvaterrárium. Ha egy teknős van, akkor a hosszúsága minimum a teknőspáncél 4x-ese, a szélessége 2-3x-osa legyen. A vízmélység minimum 1,5-2x olyan mély legyen, mint a legszélesebb páncélrész, hogy tudjon úszkálni.
Fő tápláléka az édesvízi hal (ezt lehet fagyasztva is kapni), tengeri nem jó, a veséjének nem tesz jót! Fagyasztott kagylót, hínárt, néha gilisztát szoktam adni, növényi táplálékként sárgarépát, békalencsét, salátalevelet.
Állatkereskedésben kapható szárított tápokat felejtsd el, max. kiegészítésnek jó. Szívmix kockát szoktam venni, azt is csak azért, mert a vitamincseppet arra szoktam rárakni, és úgy eszi meg.
Külön edényben etesd (ez lehet egy lavór is), így nem koszolódik a vize annyira.
Ha van lehetőséged ilyenkor nyáron napos, de azért árnyékot is adó (értsd: ne főjjön meg) helyen tartani, akkor napoztathatod kint is. Mi az erkélyre gurítjuk ki az akváriummal együtt, délelőtt odasüt a nap pár órát, délután pedig vissza a nappaliba. De jövőre szeretnénk kerti tavat is csinálni, aminek a tetejét le akarjuk fedni, hogy más állatok ne férjenek hozzá, és akkor abban lenne.
A séta nem tesz jót az ízületeinek a kemény talaj miatt, ő vízi teknős, ahhoz van szokva, hogy puha talaj (homok) van a lába alatt. Ne sétáltasd.
Ha megijed, akkor fújtat.
Dehogy lesz baja a sétától! Az enyémek is folyton kinn vannak, jönnek utánunk, másznak az emberre. Ezek a mocsári teknősök 'leszármazottjai', még köveket is gond nélkül megmásznak. Vagy a polcokat. :D
Sárgafülüd van amúgy.
A fújás olyan, mint a macskáknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!